>
Ma uitam zilele astea la Discovery, la „True story of the internet”, sau ceva de genul asta si se vorbea acolo despre google, cum a aparut, cum s-a dezvoltat, cum au facut bani, cum au devenit colosul financiar care este acum..Toate bune, pana la un moment dat cand, vorbind despre celelalte companii care castiga din internet, prezentatorul s-a aratat foarte increzator in esecul Google in viitor. Esec in sensul de uitare, de faliment and stuff. Cam ca in cazul Netscape (ma intreb cata lume stie ce era Netscape) sau Excite, care inainte de a aparea Google, macar ca idee, era mare scula bascula intre site-urile tanarului si inocentului internet.
(ca o idee, am incercat sa intru si eu pe site la ei, dupa ce am vazut emisiunea si dupa ce am vazut cat de greu se incarca pe conexiunea mea de proasta calitate, m-am lasat pagubas)
De ce nu cred ca Google va falimenta prea curand?
User friendly. Da,e simplu, e frumos, are o groaza de servicii conexe si foarte frumoase si folositoare. Cu un singur cont, am acces la Gmail (care e gratis, rapid, modern, usor de folosit, plus ca imi trimite mailurile pe mobil fara sa platesc cum as face in cazul yahoo), Blogger, Google Earth, Picasa, Maps, Translate, Analytics, Calendar, Youtube apartine tot de Google si astea sunt doar serviciile care le folosesc eu. Si sunt gratuite si bune si-s fac treaba. Vreau telefon cu Android si, daca o sa fie ok, o sa-mi pun pe netbook ChromeOS. Nu ma deranjeaza cu reclame ciudate, colorate, cand caut vreo ceva. Si lista poate continua.
Are si neajunsuri? Hell ya. Nu-mi place ca stau de vreo 2 luni sa-mi activeze AdSense ca sa castig si eu 2 centi acolo…Ce nu-mi mai place? Dupa toata activitatea mea folosind serviciile acestea, identitatea mea mai cunoscuta. Google are o baza de date foarte mare care contine informatii despre ce va place, ce nu va place, unde locuiti, ce obiceiuri aveti, ce mancati, ce filme va plac, daca stau bine sa ma gandesc, ar putea foarte bine, sa stie TOT. And that is scary. Ce totusi ma incanta? Ca dincolo de interesele financiare, par sa puna pe primul plan, interesele clientului. Si cu asta au castigat intotdeauna, si vor castiga in continuare, daca vor continuua pe acelasi drum. Ce ma face sa ma simt cat de cat in siguranta? Faptul ca cel mai mare motor de cautare din lume nu doreste ca autoritatile sa aiba acces la baza de date de care dispune. Astfel, Google a respins cererea Guvernului SUA prin care companiei i se cerea sa furnizeze informatii privind modul in care persoanele utilizeaza serviciului sau de cautare.
In schimb, alte motoare de cautare deja s-au conformat cererilor din partea autoritatilor. Yahoo a admis ca a furnizat datele, dar intr-o anumita limita care protejeaza intimitatea utilizatorilor. Microsoft a confirmat ca vor colabora cu administratiile locale de pe intreg globul in orice problema de natura juridica pentru care vor fi solicitati. Fuck them, i want my privacy!
>google, nu o sa moara prea curand. Are prea multe servicii in spate, inafara de motorul de cautare. Nu are cum sa fie dat uitarii prea usor, pentru ca orice noob in ale webului stie prima data de google si youtube
>Da, si pe mine m-a uimit cand cei de la Download:True Story of the internet au afirmat foarte siguri pe ei ca succesul Google se va opri. Probabil sunt invidiosi 🙂