Un nou AK pentru Armata Romana

Zilele astea a fost la Bucuresti expozitia romaneasca pe teme de razbel cu numele de Expomil 2011. Mi-ar fi placut tare mult sa ajung pe acolo dar timpul inca nu-i pierdut, poate o sa reusesc sa ajung la editiile viitoare.

Baietii de la Resboiu in schimb au ajuns acolo, ba chiar au facut si poze, din care una dintre ele mi-a atras atentia imediat.

E vorba de proiectul celor de la Cugir in materie de armament pentru infanteristul roman, o combinatie de AK si M4 cum n-a vazut Parisul. Si la cum se arata bugetul M.Ap.N, nici les enfants de la terre (SMFT-ul) n-o sa vada prea curand.

Poza nu-i chiar asa de concludenta, asa ca mi-am rupt 10 minute de somn si m-am chinuit sa va fac o imagine mai sugestiva a pustii de asalt care ar trebui sa inlocuiasca Pusca Automata 5.45mm model ’86.

N-avem date tehnice, doar presupuneri si…ce se vede.

  • Calibru 5.56 NATO, in conditiile in care NATO face eforturi sa se treaca la calibru 6.8mm SPC sau 6.5mm Grendel, dar nah, romanii au fost tot timpul cu cateva decenii in urma…
  • Sina standard Picatinny/NAR pe uluc si (stupoare) pe capacul cutiei mecanismelor, ceea ce inseamna ca nu mai sare d-aiurea.
  • Pat reglabil (dupa modelul M4)
  • S-a renuntat la lemn in favoarea maselor plastice.

Tot baietii de la Resboiu zic ca rusii nu mai au probleme cu noi referitor la licenta, si ca arma (era sa zic replica, ‘tui mama masii, m-a prostit airsoftul) e in faza de proiectare-testare-aprobare.

Latest Comments

  1. Octi 26 septembrie 2011
  2. Macku 26 septembrie 2011
  3. Coca Marcel 26 septembrie 2011
  4. kOoDoO 26 septembrie 2011
  5. rembo 14 ianuarie 2012
  6. Macku 14 ianuarie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.