Cum sa schimbi rapid intre sursele de sunet la pc-ul tau cu Windows

Cine vine la mine acasa si-mi vede pc-ul isi da seama ca e un sistem de gaming (tastatura Razer, mouse Mad Catz, doua monitoare, etc), dar  asta nu inseamna ca nu e si o veritabila unealta media (nu s-a intamplat o singuta data sa am deschise 3 instante de Eve Online, sa ma jucam Battlefield 4 si sa ma uit si la niste documentare pe youtube in acealsi timp)

Parte din tot setup-ul aceasta e si partea audio, un sistem Logitech 2+1 ca sa se bucure si vecinii iar pentru nevoi private cele mai faine casti care le-am incercat pana acum, si anume Logitech G230. Trebuia sa fac macar un unboxing la un moment dat dar mi-a fost lene sau faceam altceva mult mai interesant (Oricum inca mai am pozele de la unboxing, poate o sa-l fac zilele astea)
Mno, inainte de Logitech G230 am avut o pereche de MadCatz F.R.E.Q. care erau destul de misto, insa cablul USB care le conecta la pc si-a dat obstescul sfarsit si acum zac printr-o cutie prin debara. Ma rog, no big loss, avantajul era ca erau setate ca primary sound output iar in momentul cand le deconectam de la pc (se „rupeau” la vreo 20-30cm de earcup fara sa umblu la cablu prin spatele pc-ului) intra automat sistemul audio care era conectat la mufa jack mama de 3.5mm din spate.
Eh, castile Logitech G230 sunt clasice (thank god!) asa ca imi ocupa mufele mama de 3.5mm care sunt de la placa de sunet on board, asa ca a trebuit sa gasesc alta gaselnita pentru sistemul audio. Si-am gasit-o, ca-s baiat istet, imi scot audio prin HDMI care duce la unul din monitoare (care de fapt e un tv bunisor de la Samsung) si care are iesire audio. How awesome is that? Deci castile in placa audio, sistemul in iesirea audio de la monitor, singura problema e ca de fiecare data trebuia sa dau click dreapta pe difuzor in systray, sa aleg Playback Devices, si de acolo sa setez pe ce sursa vreau sa iasa sunetul.

Greu. Mi-am zis ca trebuie sa fie o metoda mai usoara.

Si da, este. Descarcati SoundSwitch (Windwos o sa comenteze ceva despre siguranta dar softuletul e ok, e opensource, are pagina pe github), descarcati, instalati, bifati care sunt sursele de sunet, ok ok ok. Combinatia default de taste e Ctrl+Alt+F11 si ar trebui sa mearga instant.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.