Inca n-am gasit o metoda sau vreun artificiu ingineresc valabil pentru a-mi transfera constiinta intr-un sistem informatic cum a facut Johnny Depp intr-unu din filmele care
trebuie sa le vad neaparat anul asta, insa am descoperit totusi raspunsul la bautura fara mahumreala. In principiu, dupa ultimele teorii care le-am descoperit, noi oamenii suntem pana la urma doar cuante de energie care-s constiente de propria lor existenta iar la un nivel mai mare, doar niste masinarii chimice. Ce legatura are asta cu alcoolul?
Nu planuiesti tot timpul sa te intoxici cu alcool, de obicei te gandesti ca bei o bere si in scurt timp berea aia se transforma in 6 si incepi sa o simti. Vorbesti mai mult de cat de obicei, esti prieten cu toata lumea sau ti se pare ca toti au ceva cu tine. Poti sa mergi, insa nu in linie dreapta si uneori nu-ti aduci aminte ce se mai intampla. Poate ti se face rau, sau somn, si a doua zi te trezesti intr-o locatie necunoscuta, fara amintiri si cu cea mai crancena durere de cap. Am facut de astea, stiu ce inseamna.
Am scris intr-un alt articol despre cum sa iesi cat mai repede din starea de mahmureala, insa nu ar fi infinit mai grozav daca n-ai ajunge in starea asta de la bun inceput, bucurandu-te totusi de o seara in oras cu baietii? Se pare ca solutia in aceasta problema e drojdia. Da, drojdia uscata care se pune de obicei in aluat ca sa faci paine, contine ADH, alcool dehidrogenaza, o enzima care se gaseste in mod natural in oameni si animale si care ajuta la descompunearea alcoolului care altfel ar fi toxic pentru organism. Enzima e prezenta in cantitati mai mari in ficat, in celulele hepatice, si e folosita in mod normal de catre organism pentru descompunerea alcoolilor prezenti in fructe si legume, sau a alcoolilor care se formeaza in tractul digestiv. Cantitatea de ADH din ficat variaza de la persoana la persoana si e o trasatura care se transmite genetic, unii oameni fiind foarte rezistenti la bautura iar altii se imbata dintr-o bere. Cei cu ADH in cantitati mai mari prezinta un risc scazut de afectiuni hepatice sau ciroza. Si pentru ca drojdia uscata contine aceasta enzima, daca o consumam inainte de a bea alcool, enzima va ataca alcoolul in stomac, inainte de a ajunge in sange si mai apoi in ficat.
Asta ar trebui sa te faca sa rezisti la cantitati mai mari de alcool decat in mod obisnuit fara sa pierzi din senzatia de ameteala si discutiile interminabile pe subiecte politice, filosofice si religioase. In cel mai rau caz, dureaza un pic mai mult pana ajungi in starea „aia”.
Doua lucruri care trebuie sa le tineti minte, aceasta solutie functioneaza doar cand consumati alcool ocazional, nu de 3 ori pe an (de Craciun, de Paste si in fiecare zi)
Razvan Pascal
Drojdia? Serios? Deci daca iau o bucata de dorjdie inainte sa merg la o petrecere exista sanse ca a doua zi sa nu mai am mahmureala?
In ce cantitati poate fi consumata? Poate fi baga intr-o cana de apa si bauta ca atare? Cu cat timp inainte trebuie consumat?
Mack
Cam o lingura la o bere consumata. Da! Merge si cu apa, insa eu o prefer solida.Nu cu mult inainte de a consuma alcool pentru ca altfel e descompusa de sucul gastric si nu-si mai face efectul
Razvan Pascal
O lingurita ori o lingura? Nu e cam mult, pentru o singura bere?
Mack
O lingurita. Problema e ca desi contine o cantitate mare de enzima drojdia mai are si „excipienti”, de asta e nevoie de cantitati de astea. 😉