Pe principul „don’t fix-it if it ain’t broken” am stat cu tableta mea Google Nexus 7 o buna perioada cu softul oficial, adica cateva Jelly Bean-uri si vreo doua KitKat-uri. Totul a mers grozav pana la ultimul update de KitKat care imi face un drain la baterie, ceva de speriat. Sincer, nici nu mi-am batut capul sa vad care e exact problema, ce consuma bateria in halul asta, tot ce stiu e ca pe Jelly Bean mergea totul okay, aveam autonomie and stuff, iar acum nu mai am nimic, cade si moare in cateva ore de stand-by, cand ar fi trebuit sa ma tina cu saptamanile, cum facea inainte.
Experienta mea de root si flash de pana acum era doar cu tablete si telefoane Samsung (si un HTC, de care am zis ca nu ma mai apropii) folosindu-ma in marea majoritate a cazurilor de CyanogenMod. Totusi, salivam dupa viteza si features care nu erau disponibile decat pentru dispozitivele Nexus. Daca la Nexus 5 nu am de gand sa umblu pentru ca se comporta super fain, m-am decis in schimb sa ma joc un pic cu tableta si sa-i instalez Paranoid Android.
Ca sa instalati Paranoid Android aveti nevoie de urmatoarele chestii:
- Tableta Nexus 7 3G (2012)
- Cablu de date
- PC cu Windows
- Nexus Root Toolkit
- Paranoid Android (alegeti ultima versiune)
- Google Apps
- Creier
Disclaimer: Aceasta procedura face garantia inutilizabila. Nu sunt responsabil de ceea ce faceti, daca se arde tableta sau va moare pisicuta e doar responsabiliatea voastra. Daca sunteti totusi multumiti, nu uitati sa dati un like, Share, Tweet.
Se descarca Nexus Root toolkit 1.8.2 si se insteleaza. Se alege modelul, versiunea de software si se urmaresc indicatiile care le ofera programul, care-s destul de multe insa iti ofera practic mura in gura toate informatiile ca sa iti faci unlock la bootloader si root.
Dupa ce ai facut astea, se copie intr-un folder de pe tableta fisierul Paranoid Droid si GApps. Se booteaza in Recovery din Nexus Root Toolkit > Advanced Utilities > Reboot Recovery (eu mi-am pus Team Win Recovery Project) si se apasa pe Install. Se alege intai fisierul PA apoi cel GApps si se face swipe pentru install. Eu i-am dat si un wipe, ca sa fie treaba buna.
Se face reboot si deja veti vedea animatia de boot schimbata, optimizarea aplicatiilor, etc. O sa revin cu informatii daca-s multumit sau nu.