Dupa 6 ani de la aparitia Nexus One, compania Google renunta la brandul Nexus care definise tocmai din anul 2010 cum ar trebui sa fie un adevarat dispozitiv cu android – stabil, curat, cu suport software garantat. Totusi, aceste telefoane destinate mai ales entuziastilor si developerilor erau rezultatul unor joint-ventures cu diversi producatori consacrati, si daca reprezentau intr-adevar varful de lance in materie de software, acelasi lucru nu se putea spune si despre hardware.
In toamna lui 2016 au fost lansate Google Pixel si Google Pixel XL, doua terminale mobile cu specificatii de top, compania americana intrand in randul producatorilor de flagship-uri de top, exceland in special la calitatile camerei foto.
Prima generatie de Pixel (Google Pixel si Google Pixel XL) a venit cu Android 7.1 Nougat preinstalat si promiteau doi ani de update-uri la sistemul de operare plus patch-urile de securitate lunare. O politica decenta. La momentul acesta, telefonul meu, un Pixel XL are Android 9 Pie cu ultimul update de securitate din 5 martie 2019. Ma asteptam sa fie si ultimul, si eram pregatit sa trec pe LineageOS daca ma tinea din punct de vedere hardware. Nu mica mi-a fost surpriza cand am aflat stirea ca la cererea clientilor, Google a decis ca prima generatie de Pixel sa beneficieze de noua versiune Android Q, fiind deja acesibil prin programul beta. Daca vreti sa aveti ultima versiune, e de ajuns sa accesati acest link
https://www.google.com/android/beta si sa va inscrieti in programul de testare, dar nu as recomanda sa faceti asta pe un telefon de care aveti nevoie.
Se gaseste la eMAG la aproximativ 1500 de lei pentru varianta normala si cat si pentru cea XL cu ecran de 5.5 inch si e un telefon extrem de bun pentru pretul si faptul ca va avea in curand ultima versiune de android, probabil in multe cazuri inaintea unor telefoane lansate anul acesta.