How to: Trimiterea sunetului de la diferite aplicatii spre dispozitive diferite pe Windows 10.

In engleza suna un pic mai ok, si anume „routing software sound to different sound device”. Practic, am trait o gramada de ani fara sa aflu cum as putea sa fac acest lucru si nici nu am stiut cat de mult mi-ar trebui. Battlestation-ul meu curent, care arata cam asa:

are 3 monitoare identice, sustinute de acest suport – A+ SMLC36P – si asta imi permite sa fac mai multe chestii in acelasi timp. Si-am ajuns la situatia in care nu sunt singurul utilizator, si am nevoie nu doar de output video separat ci si de output audio. Din punct de vedere fizic, acest lucru nu este o problema, am un sistem 2.1 pe iesirea audio de pe placa de baza (ceva, ceva Realtek) iar intr-un USB am bagat castile Logitech G432. Si pot sa le schimb foarte usor doar apasand pe iconita de difuzor din bara de la Windows 10. Dar daca eu vreau de exemplu, ca sunetul de la un anumit software sa se auda la boxe si tot ce inseamna comunicatii, adica Skype, Teamspeak, Mumble, Discord, etc sa se auda pe casti, e un pic mai complicat, dar nu imposibil.

Pana la Windows 10, pentru a realiza acest lucru trebuia sa instalezi ceva program separat insa acum aceasta optiune vine in Start, Settings, Sound, Advanced sound options. Unde se poate seta volumul total, dar si dispozitivul pe care sa se auda sunetele de la fiecare aplicatie deschisa. Ceea ce este un pic ciudat, pentru ca este oarecum un meniu contextual, care difera in functie de aplicatiile si serviciile care ruleaza la un moment dat, insa totodata este si destul de ascuns, incat daca nu stii ca exista sau ca ai nevoie de el, nu prea ai cum sa-l gasesti.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.