>Ce nu-mi place la Unr 9.10 Karmic Koala

>Sunt destul de plictisit si am altele pe cap in acest moment, asa ca o sa trec din prima la enumerarea chestiilor care nu-mi plac.

1.Bootloaderul pentru live cd arata ca cel de acum 4 ani. Sincer,m-am speriat si m-am gandit ca am gresit downloadul. Daca tot s-a schimbat grafica, puteau sa modifice tot, ca sa existe un fel de armonie vizuala, sa nu arate ca facut din bucati, fara un feel aparte. Intr-un alt post am explicat ca aceasta este o problema care afecteaza Ubuntu 9.10, nu numai UNR. Nu cred ca o sa existe remediere la aceasta problema, asa ca ma astept o mai mare atentie de la Ubuntu 10.04.

2.Desktop switcherul a disparut.
Oameni buni!!! Ce ati facut? Din toata perioada care am folosit UNR 9.10 nu stiu daca am stat 1 poate 2 procente din timp in interfata de netbook. E draguta, okay, insa mie imi place sa beneficiez de bunatatile unr si totusi sa lucrez intr-un mediu desktop decent. Am inteles ca avea probleme, si sincer si eu am avut probleme cu desktop switcherul din 9.10, in care imi dispareau diferite elemente din desktop. Insa nu trebuia indepartata posibilitatea de a lucra intr-un gnome normal. Asta ma aduce in situatia de a-mi instala distributia normala, si renuntarea la UNR. Inca ma mai gandesc.

3.UNR 9.10 nu e distribuit ca imagine de stick usb.
Desi pe site-ul Ubuntu este un tutorial care explica ce sa faci cu fisierele .img, distributia curenta nu este oferita ca fisier .img. Avand in vedere ca si target-ul pentru UNR sunt netbook-urile, sisteme care nu au unitati optice, well, that is bad. Pana la urma am reusit sa instalez folosind UNetBootin, un program care arde iso pe flash-uri.

4.Empathy sux.
Da, e nsol, adica asa cum se comporta el de fapt, ma trezesc ca nu ma atentioneaza ca primesc mesaje, sau nu mi le afiseaza, etc, etc. Pidgin was better.

5.Ciudatenie in Files and Folders.
In meniul files and folders, imi arta un hard formatat cu sistemul de fisiere ntfs, insa dublu click nu face nimic. Daca dau click dreapta, imi arta open, insa click-ul pe acest open ma lasa la fel de in ceata.

Se putea si mai bine.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.