Citeam zilele trecute pe wikipedia cam care sunt procentele cu privire la cota de piata a windows si a linux. Windows detine cam 90%, urmeaza OSX cu 5% si Linux cu maxim 3 procente. Mie mi se pare cam exagerata, avand in vedere ca The Linux Foundation a gasit alte cifre. Conform sondajului, Windows si Linux isi impart piata in parti egale. 57.5% dintre participanti au spus ca folosesc Windows iar restul de 40.6% au raspuns ca linux.
Acum, pe cine sa crezi cand fiecare trage spuza pe turta lui?
Nu stiu ce sa zic. Insa am gasit ceva tare misto pe ArsTechnica
BestBuy e un lant de magazine din SUA. E ceva gen MediaGalaxy sau Altex. Chestia faina, ciudata si intriganta e ca Microsoft incearca sa-i invete pe angajatii de la BestBuy ca Windows 7 e mai bun ca Linux din absolut orice punct de vedere. Gigantul din Redmond nu spune doar ca Windows are mult mai multe programe sau jocuri disponibile decat Linux sau ca sistemul de operare Windows e compatibil cu mai multe periferice sau componente hardware decat Linux. Microsoft merge inainte invatand angajatii BestBuy ca unele lucruri cunoscute despre Linux sunt doar mituri.
Stirea n-ar fi completa daca nu as avea si slide-urile (foarte aratoase de altfel) care explica ce si cum:
Slide decent, ei incearca sa explice ca win e mai bun linux, bla, bla…
In mare parte adevarat ce zic ei acolo.No offence taken.
Ce zice aici e exagerare si inexactitati.Linux recunoaste un numar foarte mare de periferice, fara probleme, de la mp3playere, la imprimante si scannere. Nu inteleg exact la ce se refera cu sintagma „software compatibility” insa am impresia ca la orice s-ar referi, gresesc. Pai,toate programele pentru Ubuntu ruleaza nemaipomenit pe Ubuntu. Duoh!!! Windows Live nu exista pentru linux, insa sunt alternative la fel de gratuite…de fapt mai gratuite.Cu jocurile a nimerit-o in mare parte desi exemplul ales (World Of Warcraft) e cam prost pentru ca merge destul de bine prin wine (un fel de emulare).Suport autorizat? Pentru ce? Cati dintre voi ati sunat la Microsoft ca sa va ajute la instlare de windows, programe, cand aveati erori, cand nu mai pornea pc-ul? Sa fim seriosi! Asta cu videochat-ul au nimerit-o, mai dureaza un pic pana Yahoo si Google se vor alatura Skype.
Nu prea inteleg, valorile prezentate apartin deopotriva si Windows si Linux. De ce se prezinta ca fiind caracteristice doar Windows?
Binenteles ca nu are aceste programe, asa cum Microsoft nu ofera suport pentru Amarok, sau pentru alte programe native de linux…are alternative COMPLET gratuite
Linux n-are nevoie de etichete care sa arate pe ce tip de sistem merge, merge pe de TOATE, de la servere la prajitoare de paine, telefoane mobile, ps3 si masini bmw. Pe bune!
Ajutor de foarte multi utilizatori? Windows are multi utilizatori de calitate indoielnica, linux are putini utilizatori dar geeks care stiu meserie. Intradevar, si curba de invatare la windows 7 e mai mica ca la linux.
De aici incep prostiile. Si linux se updateaza.Gratuit.La naiba, tot sistemul de operare e gratuit!
Corect, Ubuntu are o groaza de update-uri pe luna. Si update-managerul te atentioneaza, ii dai ok, le instaleaza automat,fara sa ceara restart, fara sa-ti inchida aplicatiile care ruleaza. Totul e foarte simplu. Acesta este un fapt, si jur ca nu mint, nu fac lobby. Asta e adevarul. Update-urile sunt destul de mici si nu dureaza descarcarea lor prea mult. Interesant ca Microsoft a facut o precizare clara despre o anumita distributie. UBUNTU.
Utilizatorii nu sunt de capul lor, bug-urile si bresele de securitate sunt mereu remediate..Linux este intradevar sigur, sau in cel mai rau caz, mult mai sigur ca windows.
Neadevarat. Utilizatorii de linux au la dispozitie tutoriale, documente, carti, canale de discutie, usergroups, forumuri pentru aproape orice problema posibila.
Una peste alta e urat ca Microsoft minte, sau induce in eroare…
ov1d1u
>Pai Linux e cu mult mai sigur decat Windows. Sa fim seriosi, in cazul descoperirii unei brese importante de securitate primesti update prin administratorul de pachete la cel mult 24h de la fixarea acesteia. La Windows, pe langa faptul ca Microsoft are o latenta uriasa de la descoperirea unei gauri de securitate pana la acoperirea ei, mai trebuie si sa astepti ca ei dau update-uri doar in anumite zile (parca odata pe luna – aici nu stiu sigur). Get the facts, huh?