>Top Guns

>Aceasta e o lista minuscula cu unele din cele mai bune arme care exista la ora actuala.

Mitraliera KPV 14.5
(Krupnokaliberniy Pulemyot Vladimirova in rusa Крупнокалиберный Пулемет Владимирова, sau КПВ) calibrul 14.5x114mm , care a fost introdusa pentru prima data in 1949 pentru infanterie. In 1960 versiunea pentru infanterie a fost scoasa din productie pentru ca era prea mare si prea grea (are aproximativ 50kg). Au ramas variantele montate pe APC-urile de constructie ruseasca si cele anti-aeriene (cate 4 montate impreuna!). Asta e o arma grozava, si trebuie sa amintim faptul ca pana de curand cand chinezii au venit cu o varianta proprie de mitraliera de 14,5×115 (observati ca dementii au marit munitia) KPV a fost cea mai puternica mitraliera grea din clasa sa, cu o energie a glontului de doua ori mai mare ca a celor de calibru 12,7mm / .50 BMG. Cu viteze la gura tevii de 1000 – 1030 mps si cu munitie de tip AP (armor piercing) cantarind 60 grame, generand cate 32000 Jouli si penetrand cate 32mm de blindaj la distante de 500m si aproape 20mm la 1000m. Cand incepe sa traga mitraliera asta, n-ai vrea sa te afli in fata ei…

AK-47 (sau Avtomat Kalashnikova 47)
Desi au existat voci care au spus ca rusii, si mai exact lt.col. a „furat” ideea de la arma germana Sturmgewehr 44, ceea ce a creeat el, dainuie si azi, si e probabil cea mai cunoscuta arma din lume, atat in fostul bloc sovietic cat si de inamicii acestuia. E simpla, e de incredere, e rezistenta, n-are nevoie de cine stie ce atentie speciala, trage un cartus cu „kick” cum zic americanii, celebrul 7.62x39mm. E o arma care poate fi bagata in apa, noroi, nisip, trantita, ruginita, si in momentul in care ii bagi un incarcator, ai sanse foarte mari sa ai in mana o arma perfect functionala…S-a produs in diferite variante, in toata lumea, cu sau fara licenta, si din designul acestei arme s-au nascut alte arme de succes

Barrett M82 „Light Fifty”.50 BMG caliber.
Ronnie Barrett s-a apucat in anii 80 de treaba cu un singur scop: construirea unei arme semiautomate, care sa traga puternica munitie 12.7x99mm NATO (sau .50 BMG) care pana atunci fusese folosita doar in mitraliera M2 Browning. A fost creata special pentru materiale, nu pentru eliminarea tintelor umane. Se pare ca un glont tras in blocul motor al unui autovehicul cauzeaza oprirea acestuia in foarte scurt timp. Totusi, JAG, nu a fost niciodata impotriva folosirii acestui tip de munitie impotriva personalului…Arma asta arata bine si trage bine.

McMillan Tac-50 (Long Range Sniper Weapon – LRSW)
Pusca asta e produsa tot de americani, in Phoenix Arizona, trage cu munitie 50CAL, are 5 boabe in incarcator si e cu incarcare manuala. De ce e arma asta atat de tare? Pentru ca in martie 2002, doi lunetisti canadieni, Master Corporal Arron Perry a facut un kill de la 2310m si Corporal Rob Furlong de la 2430m ambii intrecand recordul anterior de 2286m realizat de Gunnery Sergeant Carlos Hathcock in razboiul din Vietnam. Ca sa va dati seama de distanta, ganditi-va ca au trecut 4 secunde de cand glontul a parasit teava si pana a ajuns la tinta.
This is the longest-ever recorded kill by a sniper in combat

Desert Eagle
Toata lumea care are un interes cat de cat pentru arme ar vrea sa aiba sau sa traga macar cu Desert Eagle. Fabricat in Israel de catre IMI (Israel Military Industries, acum Israel Weapon Industries) dupa un design al Magnum Research din S.U.A. , este un pistol semiautomat care functioneaza pe baza imprumutului de gaz (acest tip de functionare e gasit de obicei in armele de asalt). E mare, e greu (intre 1766 si 1999 grame) si impunator ca nici un alt pistol.

Latest Comments

  1. Ayumi 28 decembrie 2015

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.