>Renuntarea

>
Renuntarea umana este din una dintre cele trei cai de intelepciune preconizate de Dan Millman: umorul, paradoxul si schimbarea. Conceptul dubleaza notiunea de paradox. Atunci cand nu mai doresti un lucru acesta poate sa se intample. Renuntarea este si repaosul ingerului. Nemaifiind solicitat, poate in sfarsit sa lucreze linistit.
Nu se va lauda niciodata indeajuns arta renuntarii.
Nu exista nimic indispensabil. Nu s-a vazut niciodata un om devenind brusc fericit pentru ca obtinea brusc munca, banii si dragostea pe care le ravnea. Adevaratele mari bucurii sunt evenimente neasteptate care transcend cu mult dorintele interesate.. Ne comportam ca niste Mosi Craciuni permanenti. Cei care cer un trenulet electric primesc un trenulet electric. Dar cei care nu cer nimic pot sa primeasca ceva si mai si. Renuntati de a mai cere intruna si abia atunci veti putea sa fiti satisfacuti.

N-am scris-o eu. A scris-o Bernard Werber in Imperiul Ingerilor. Mi-as dori ca cineva drag s-o fi citit si inteles.

Amandoi suntem autonomi. Amandoi suntem complementari. Amandoi am renuntat de a-l schimba pe celalalt si ne-am acceptat defectele
Acum reusesc sa rezist mai mult de douazeci de secunde fara sa ma gandesc la nimic si asta e foarte odihnitor. Cu Nathalie am stiut ce este un cuplu autentic. Se rezuma la un singur cuvant: „Complicitate”. „Dragoste” e demonetizat ca sa mai aiba inca un sens.
Complicitate. Intelegere secreta. Incredere.

Daca nu m-as abtine probabil as varsa o lacrima. Mai bine ii dau „PUBLICATI POSTARE” si-mi aprind o tigara.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.