>Ce-ati face daca?

>

certurile sunt o realitate de care depinde bunastarea traiului in doi. Invata sa te certi inteligent pentru a rezolva din timp problemele inerente.

1. Asculta!

De cele mai multe ori, atunci cand ne certam incercam sa ne impunem punctul de vedere si devenim surzi la argumentele celuilalt. Nu vei ajunge nicaieri daca nu iei in calcul posibilitatea ca partenerul sa aiba dreptate. Tine minte ca daca unul dintre voi va castiga cearta, atunci ati pierdut amandoi. Scopul unei discutii in contradictoriu este sa aduca la suprafata nemultumirile si sa le ofere o rezolvare.

2. Nu incerca sa ii ghicesti gandurile!

Chiar daca il cunoasti de foarte mult timp, nu face greseala de a crede ca il intelegi pe deplin pe celalalt. Oamenii se schimba in timp si e posibil ca el sa iti devina strain. Intreaba-l despre ceea ce simte, despre ceea ce gandeste.

3. Nu atacati mai mult de o problema!

Nu aduce in discutie si alte subiecte. De exemplu, daca va certati in legatura cu educatia copiilor, nu lasa cearta sa degenereze in discutii interminabile despre bani, alcool etc. Rezolvati problemele una cate una. In plus, nu dezgropati vechile probleme. Nu veti face decat sa va iritati mai mult.

4. Spalati-va rufele murdare in familie!

Nu lasati alte persoane sa participe la discutie. Daca o cearta este iminenta, faceti tot posibilul sa amanati momentul pana atunci cand sunteti singuri. Nu numai ca ii veti pune pe ceilalti intr-o situatie dificila, dar veti regreta decizia. Ganditi-va bine daca aveti nevoie de cineva sa se implice in problemele voastre si daca nu sunteti in stare sa va rezolvati singuri probelemele, atunci implicati-i si pe ceilalti.

5. Cearta-te!

Daca ai ceva sa ii reprosezi partenrului, nu ezita sa vorbesti cu el chiar daca e posibil sa va certati. Este mai bine sa te certi in legatura cu probleme mici, decat sa te inchizi in sine si sa privesti cum problema devine din ce in ce mai mare. S-a observat ca cele mai longevive cupluri sunt cele care se cearta des. Ele isi rezolva problemele inainte ca acestea sa degenereze in conflicte. Partenerii trebuie sa discute pentru a intelege si a se face intelesi. Nu spera ca partenerul tau iti va ghici nemultumirile, ci marturisteste-i-le.

”Intr-o zi,un intelept din India puse urmatoarea intrebare discipolilor sai:
-De ce tipa oamenii cand sunt suparati?
-Tipam deoarece ne pierdem calmul,zise unul dintre ei.
-Dar de ce sa tipi, atunci cand cealalta persoana e chiar langa tine? inreba din nou inteleptul
-Pai,tipam ca sa fim siguri ca celalalt ne aude,incerca un alt discipol.
Maestrul intreba din nou:
-Totusi,nu s-ar putea sa vorbim mai incet, cu voce joasa?
Nici unul dintre raspunsurile primite nu-l multumi pe intelept. Atunci el ii lamuri:
-Stiti de ce tipam unul la altul cand suntem suparati? Adevarul e ca, atunci cand doua persoane se cearta, inimile lor se distanteaza foarte mult. Pentru a acoperi aceasta distanta,ei trebuie sa strige, ca sa se poata auzi unul pe celalalt. Cu cat sunt mai suparati,cu atat mai tare trebuie sa strige,din cauza distantei si mai mari.
Pe de alta parte, ce se petrece atunci cand doua fiinte sunt indragostite? Ele nu tipa deloc. Vorbesc incetisor,suav. De ce? Fiindca inimile lor sunt foarte apropiate. Distanta dintre ele este foarte mica. Uneori, inimile lor sunt atat de aproape, ca nici nu mai vorbesc,doar soptesc,murmura. Iar atunci cand iubirea e si mai intensa, nu mai e nevoie nici macar sa sopteasca, ajunge doar sa se priveasca si inimile lor se inteleg. Asta se petrece atunci cand doua fiinte care se iubesc, au inimile apropiate.
In final,inteleptul concluziona, zicand:
-Cand discutati, nu lasati ca inimile voastre sa se separe una de cealalta, nu rostiti cuvinte care sa va indeparteze si mai mult, caci va veni o zi in care distanta va fi atat de mare, incat inimile voastre nu vor mai gasi drumul de intoarcere.

Mahatma Ghandi

Sau…

http://www.eva.ro/dragoste/relatii/cearta-poate-tine-flacara-aprinsa-articol-2317.html

Citeste ce-i ingrosat si subliniat si tine minte.

Latest Comments

  1. mihaela popa 30 aprilie 2010
  2. ov1d1u 3 mai 2010

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.