>Comando PSI

>

Am avut un vis despre un tip din trupele de comando, îmbrăcat în uniformă de camuflaj, nimeni din tabără nu sufla o vorbă despre el — chestii secrete, de spionaj, ICEX, MAC‑SOG (abreviere de la Military Assistance Command‑Special Operation Group, Comandamentul pentru asistenţă militară‑Grupul pentru operaţiuni speciale), chestii de felul ăsta — şi i‑am văzut prietena din Australia. Avea părul la fel ca al meu, semăna puţin şi la ochi cu mine şi îl iubea. In seara aceea ieşea în oraş cu un alt tip, dar îl iubea, îmi dădeam seama de asta. În vis, l‑au adus la urgenţă fără jumătatea de jos a trupului. Ştiu că vine. Ştiu că nu pot să fac nimic în privinţa asta. Mă duc la un bar împreună cu doctorul ăsta care e însurat, are şi doi copii, şi mă‑mbăt. Dacă mă‑mbăt suficient de tare, îmi spun eu, doctorului o să i se facă scârbă de mine şi o să plece. Dac‑o să mă‑mbăt, n‑o să trebuiască să‑l văd pe tip atunci când or să‑l aducă. Dac‑o să mă‑mbăt îndeajuns de tare, nici măcar n‑am să‑mi amintesc că l‑am visat atunci când or să‑l aducă.
A doua zi de dimineaţă, la prima oră, l‑au adus cu brancarda pe tipul ăsta şi iarăşi s‑a întâmplat ca‑n vis. Abia mai puteam să stau în picioare de rău ce mi se făcuse, dar el era. De la talie în jos, nu mai rămăsese nimic din trupul lui. Delira şi încerca să vorbească, dar falca nu‑l ajuta. Mai era încă îmbrăcat cu cămaşa —nu sunt sigură de ce — şi a trebuit să i‑o tăiem. Eu am fost cea care l‑a luat în primire şi toată lumea ştia că n‑are cum să scape. De îndată ce l‑am văzut, am început să tremur. Nu vroiam să‑l văd, nu vroiam să mă uit la el. Nu aveţi de unde să ştiţi cum e să vezi pe cineva într‑o stare ca aia şi să ştii. Nu vroiam să moară. Niciodată n‑am vrut ca vreunul dintre ei să moară.
Am spus: „Prietena ta din Australia te iubeşte…zău că te iubeşte.” El s‑a uitat la mine şi ochii lui aveau privirea aia din care pricepi că morfina nu e de ajuns. Îmi dădeam seama că se gândea că semănăm cu ea. Îmi vedea părul şi se gândea că semănăm cu ea.

Am mai recomandat o carte acum cateva timp, cu titlul de Imperiul Ingerilor. Cea de acum e un roman scris de Bruce McAllister cu titlul original de „Dream baby” si contine memoriile unei asistente medicale din razboiul de Vietnam, care ajunge sa faca parte dintr-un experiment cu militari cu capacitati paranormale. Cartea e presarata cu fragmente din rapoarte a diferitelor persoane care au luptat acolo si au patit chestii ciudate: vise premonitorii, deja-vu, viziuni, etc, care dau o nota de realism, o senzatie de reportaj roamnului.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.