Razboaiele Mondiale sunt depasite.

Dupa o lunga perioada de glorie cand orice mare producator de jocuri video a lansat macar un titlu care se baza pe luptele desfasurare in unul din cele 2 razboaie mondiale (mai cu seama, cel de-al doilea).

Titluri care le-am jucat cu placere, ca Medal of Honor sau Call of Duty m-au invatat mai multa istorie decat am invatat in toate orele de istorie de la scoala care tratau acest subiect. Virtual, am participat la debarcarea din Normandia (MOHAA), am eliberat Stalingrad-ul, am pus steagul sovietic pe cladirea Reichstag din Berlin (COD), am curatat tunele pline de japonezi (COD:WAW), si m-am parasutat in spatele liniilor inamice pentru a distruge obiective cheie din Franta ocupata de nazisti (MOHA). Am tras cu Mosin Nagant, cu Schturmgewehr 44, Thompson, Panzerfaust si cate si mai cate…

A venit si vremea cand lipsa de subiecte a facut amestecarea subiectului WW2 cu teme scifi si fantasy (ca in Wolfenstein), ceea ce mie mi s-a parut un fail. Dar nah, gusturile nu se discuta.

Primii care au schimbat placa, si au facut-o intr-un stil mare, au fost seria Call of Duty care a lansat primul Modern Warfare. Dupa acest succes, si o mica intoarcere in razboiul Pacificului (Call of Duty World at War) au lansat continuarea, Modern Warfare 2.

S-a inteles de majoritatea companiilor producatoare de jocuri ca vaca de muls care a fost WW2, a ajuns la stadiul final, si trebuie sa se reorienteze spre alte conflicte. Astfel, in perioada urmatoare, vor fi lansate jocuri care promit sa ne duca in heat-of-the-battle a unor conflicte gen Vietnam, Golf, Afganistan, Irak…

Acestea sunt Call of Duty: Black Ops care se va lansa pe 9 noiembrie 2010, Medal of Honor:Afganistan care va fi lansat pe 12 octombrie 2010. Se pare ca pana si Modern Warfare 3 e deja in lucru si nu prea.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.