>Ziua Drapelului si BZI

>
Prin legea nr. 96 din 20 mai 1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată drept Ziua drapelului naţional al României. În 1848, în această zi a fost emis Decretul nr. 1 al Guvernului Provizoriu al Ţării Româneşti, prin care tricolorul roşu-galben-albastru devenea Drapel Naţional.
De Ziua drapelului autorităţile publice şi celelalte instituţii ale statului sunt obligate prin lege să organizeze programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei româneşti, precum şi ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.
Astazi, la ora 10, in fata sediului Prefecturii din Iasi, in prezenta unei multimi neglijabile, militarii din Batalionul 151 si un pluton de la ISU, au organizat ceremonialul de sarbatorire a drapelului national. Desi n-au lipsit reporterii care faceu poze pe-acolo, e foarte profesionista atitudinea celor de la Buna Ziua Iasi care n-au avut nici macar bunul simt sa puna in articolul dedicat acestui eveniment o poza de astazi, ei folosind in schimb o poza, am impresia, care e de la aceiasi festivitate, insa de anul trecut. Rusinica!!!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.