>Comunicand cu soft-ul

>
Cand au aparut pentru prima data calculatoarele, acestea erau lente si proaste. Pentru o inmultire simpla, trebuia sa asteptam intre 3 si 5 secunde. Nu stiau inca de sistemul binar si se discuta cu ele folosind cartele perforate. Calculatoarele de atunci nu stiau engleza, nu stiau de conditii, de valori si variabile…stiau doar de gauri in bucati de carton. Oamenii trebuiau sa invete acest limbaj primitiv si sa vorbeasca calculatoarelor pe limba lor, discutiile fiind seci si greoaie. In momentul cand primul calculator a gandit in 0 si 1 a inceput revolutia informatica la care asistam. Cuvintele sunt succesiuni de 0 si 1. Imaginile sunt succesiuni de 0 si 1. Sunetele sunt succesiuni de 0 si 1. Desi pentru lumea lor, sistemul binar a fost un avans impresionant, oamenii nu prea o „rup” cu matematica in baza 2, asa ca s-a nascut urmatoarea idee: Daca tot gandesc mai repede ca noi, de ce sa ne chinuim noi, oamenii sa invatam limba calculatoarelor, cand ar putea foarte usor sa invete limba noastra. Sau macar sa se faca un compromis. Si astfel au aparut limbajele de programare avansate care seamana cu engleza. Fara metaforele lui Shakespeare dar engleza…
Insa cum ar fi sa poti sa ii spui unui sistem de operare ce vrei sa faca fara sa stii vreo comanda? Fara sa ai nevoie de vre-un compilator. Fara sa inveti vre-o functie. Fara sa scrii pagini si pagini de if-uri, while-uri, si alte instructiuni. Este oare posibil asa ceva?

DA. Exista aceasta posibilitate.
Baietii de la Google Labs au creat App Inventor pentru Android, o interfata in care poti sa asamblezi aplicatii pentru Android OS fara sa stii C, fara Java, fara nimic. Trebuie doar sa stii ce vrei, cand vrei, cum vrei.

Aprobarea pentru folosirea App Inventor vine in medie dupa doua, trei saptamani, deci inarmati-va cu rabdare.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.