>Instinctul economic la femei

>
Sa zicem ca doua specimene de Homo Sapiens Sapiens, un mascul si o femela se intalnesc, undeva in jungla amazoniana si ies la o banana, sau in mijlocul unui oras universitar din Cehia beau o cafea impreuna. Se intampla sa se placa unul pe celalalt si se angajeaza intr-o relatie.

Sa analizam un pic motivele celor doi pentru care se cupleaza? Ok, s-o facem.

Masculul, ca orice porc de barbat (ca sa folosesc o expresie care i-ar placea la nebunie Elenei Carstea) se uita intai la aspectul fizic al femeii. Si sa fim seriosi, pana sa-l dea gata cu inteligenta sau farmecul personal, femeia isi etaleaza doua chestii vizibile: Fundul si sanii.
Si barbatii, au o slabiciune mai mult sau mai putin ancestrala pentru chestia asta. Nu, nu sunt porci, se gandesc (subconstient, binenteles) la supravietuiurea rasei.

De ce se uita barbatii dupa funduri si sani? Trecand peste indeletnicirile sexuale care le au aceste doua atractii, acestea exprima, intr-un fel, ca femeia are gene bune care o sa ajute la supravietuirea rasei. Fundul bine conturat arata ca femeia este intradevar femeie, dezvoltata corect, gata pentru procreeare. Un fund mai rotund arata ca estrogenul exista in cantitati normale, ca aparatul reproducator probabil functioneaza fara probleme, ca in burtica, intre solduri incape fara probleme un pui de om.
Buuuuun. Dar sanii? Care-i treaba cu sanii? De ce ne plac sanii mari? Berea o preferi la sticla de 0.33L sau de 0.5L? Te-ai prins? Exact, niste sani mai mari si mai frumosi, pe langa faptul ca arata bine, ar putea, cel putin in teorie, sa hraneasca mai multi bebelusi.

Acum, pe de alta parte, ce cauta femeia?

Femeia se uita mai putin la aspectul fizic ca un barbat, (cu exceptiile de rigoare) dar cauta siguranta si confortul pe care acesta poate sa-l ofere ei si copiilor lor.
Sa fim seriosi, de cate ori n-ati vazut o tipa buna pe strada mergand la bratul unuia care nu numai ca nu semana cu Brad Pitt, dar n-avea nici o legatura cu estetica masculina. Si ghiciti care era atu-ul lui? Ori era mardoi in sat la el. Ori era plin de bani. Sau ambele variante la un loc. Si, desi probabil trebuia sa specific treaba asta de la bun inceput, inainte sa deranjez niste suflete feminine, o spun acum, spre final, ca articolul e scris de un barbat pentru barbati. Si cu toate astea jur ca nu o fac cu rautate, misoginism sau mai stiu eu ce sentimente negative. E scris pentru cei mai tineri care inca cred ca tot ce zboara se mananca.

E atat de simplu:
Barbatii sunt interesati de urmasi genetic superiori, iar femeile se intereseaza de supravietuirea acestora.
Si sincer sa fiu, probabil ca sa fiu corect, articolul acesta ar fi trebuit sa aiba alt titlu insa cu asta care l-am ales, sper sa am mai multe click-uri. Ce nu face omul pentru trafic?

Latest Comments

  1. Anonymous 7 octombrie 2010
  2. Andreea 5 februarie 2011
  3. blue_hurt 5 februarie 2011
  4. blue_hurt 5 februarie 2011

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.