Android OS nu vede retelele Ad-Hoc

Alaltaieri seara mi-am pierdut timpul prin Tabu Cafe, Motor si Max, unde, in primul bar, am profitat de reteaua wlan gratuita sa-mi fac update la aplicatiile de pe Galaxy Spica.

Dupa ce am terminat treaba am dat un click (cred ca mai corect ar fi un touch) pe reclama de pe Market la jocuri, unde era promovat Pochet Legends care are nici mai mult nici mai putin de 27.04MB si, fiind un MMORPG (super joc, unul din cele mai bune pentru Android OS) se joaca pe net, binenteles.

Desi am optiune de internet pe telefon, nu-mi face nici o placere sa-mi consum traficul inclus cu jocuri, ci mai degraba il folosesc pentru actualizarea Facebook, Twitter, Gmail, Yahoo!, eventual verificat o chestie pe internet. Si cum stateam acum in satul natal, si ma gandeam cum as putea juca Pocket Legends in pat cu telefonul in mana, mi-am dat seama ca am un netbook EEE cu Windows 7 si pot creea o retea Ad-Hoc la care ma pot conecta si problema e ca si rezolvata.
Pe naiba. Telefoanele cu Android OS nu sunt capabile by default „sa vada” conexiunile wlan de tip ad-hoc. Si, desi dezamagit de situatie, am inceput sa caut solutii…

Una din primele solutii care le-am gasit ar fi rootarea telefonului (din nou, ca am renuntat la beneficiile rooting-ului si sunt un fericit posesor de Android 2.1 normal, care ruleaza foarte bine) si schimbarea a catorva linii de cod in setarile wireless ale telefonului. Mai multe detalii gasiti in engleza, aici.

A doua solutie care am gasit-o a fost mult mai simpla si mai ok, mai exact consta in instalarea unui program pe laptop, Connectify care ruleaza doar pe Windows 7 dar macar este free si face exact ce am eu nevoie: transforma laptopul meu intr-un hotspot wifi cu care pot da share la ce conexiune de internet am eu.

Latest Comments

  1. Anonymous 2 ianuarie 2011
  2. Mack 2 ianuarie 2011
  3. Alex 11 ianuarie 2013
  4. AnonimNecunoscut 2 februarie 2013
  5. dark 27 aprilie 2013

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.