Harap Alb, pe intelesul tuturor. Partea 2

…Si merg ei ce merg, mai mult pe jos decat calare, pana ajung la o padure. Si la intrarea in padure ii iese in cale printului un pletos cu geaca neagra de piele, bratari cu tinte si lanturi legate de blugi si zice cu tupeu de borfas:
Eu sunt Spinu. De la spini. Stii tu, cum sunt spinii de salcam. Mda. A fost o neintelegere cu Ion Creanga care era beat cand a scris povestea (se stie ca facea niste petreceri monstru cu Eminescu si altii) astia care au crezut ca „i” e „î” si mai apoi a fost scris cu „â” si a naibii, m-au botezat astia, doar vezi si tu ce podoaba capilara, nici matreata n-am ca folosesc numai Hea…
-Taci mah ca faci reclama! zise printul deja plictisit, Ce vrei?
-Pai sefu, poate ai nevoie de om bun la toate, sa te insoteasca prin padurile astea periculoase, eu cunosc drumurile, plus ca am telefon cu Google Maps si StreetView, deci cu mine nu poti sa te pierzi, zise Spinu, facandu-i cu ochiu’.
Pai, Maps am si eu, daca aveai iGo sau Garmin, mai ziceam, ca fac cam mult trafic, dar asa n-am trebuinta si chiuind ca un apucat o lua la fuga printre copaci.
Spinu se uita la cal, calul la Spinu si jenat ii spuse pletosului:
-He does that sometimes..apoi nechezand o lua la fuga dupa tanarul print.
Si mai merse calul si printul prin codrul des pana ajunsesera la un codru si mai des unde, Spinu, imbracat cu tricou roz si blugi negri foarte stramti care-i subtiau vocea incepu sa se planga iar la print:
-Am muncit de cand ma stiu, la patroni care nu dadeau banii la timp, nu-mi plateau orele suplimentare, am terminat facultatea la FEAA, sunt in somaj de 8 luni, tva-ul e de 24% (printul isi zise in sinea lui: „La naiba, am ajuns in Romania, tre sa plec repede d-aici!”) si chiar sa fii angajat, tot nu mi-ar ajunge de pe o zi pe alta, nu vrei sa ma iei cu tine? Fac curatenie, paza si protectie, scarpin calul, etc, insa Spinul isi dau seama ca vorbeste singur, doar calul era foarte interesat de treaba cu scarpinatul, pentru ca printul era deja plecat.
Si merge printul ce merge, si ajunge la mijloc de codru des, unde n-avea semnal la GPS, iar mana omului nu pusese niciodata piciorul si incepu sa-i para rau dupa cel de-al 2-lea pletos. Vorba ceea, „Fie frigul cat innourat, numai vantul sa nu ploua”. Se gandi catva secunde la vorba asta, scapa un WTF?!?! printre dinti, si de-odata ii aparu iar Spinu in cale, in toale de la ZARA si calare pe un cal obisnuit, cum sunt detergenturile obisnuite care iar il lua cu vrajeala pe print:
Man, daca vrei sa-i dai inainte, mai bine te intorci, ca vezi tu, pe cararea asta sunt numai rahati si mai ca era sa calc si eu in vreo 3 pana acuma, abia am calcat pe langa…Daca ii musai sa mergi pe drumul asta, mai degraba ma iei si pe mine, ca sunt talentat si am valoare. Si iar ii facu cu ochiul printului.
-Sa fiu sincer, tata mi-a zis sa ma feresc de omul ros, si mai ales de Cheloo.
-Mno si ce legatura am eu?
-Dupa cum vad bine, asta e tara pletosilor, si daca tot i-am refuzat pe primii 2 hai ca te i-au pe tine sa-mi fii aproape la bine si la rau, la sanatate si la boala, pana cand moartea ne va desparti.

Calul si cu Spinu se uitara unul la altul, apoi la printul care zambea tamp, apoi iar unul la altul, ridicara din umeri si tusira jenati de comportarea lui, apoi isi cautara de treaba.

Va urma…

Latest Comments

  1. Luisa88 1 martie 2011

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.