>Harap Alb, pe intelesul tuturor. Partea 5

>
Dupa ce a impresionat pe toata lumea cu cantitatea de verdeturi care o aduse din gradina Ursului, Harap-Alb a facut furori printre bucatarese care nu mai erau nevoite sa foloseasca amestecuri de legume mexicane, care erau foarte greu de obtinut, mai ales ca in vremea aia supermarket-urile nu erau inventate…Si cum se bucura Spinul de viata buna de la palatul socrului lui, ca sa-l impresioneze, Verde ii arata Spinului niste pietre scumpe si-l intreba daca mai vazuse astfel de pietre in viata lui ever-ever, astfel:
-Spinule, uite niste pietre scumpe, te intreb, ai mai vazut astfel de pietre in viata ta de cand esti, ever-ever?
Si Spinul, care nu avuse inca ocazia sa-si vada reflexia in cristale Swarosky macar, zise sugrumat de emotie:
-Nu stiu eu d-astea…De unde le ai?
-Il stii pe Cornel? Cerbul din reclama de la Ciucas? Eee..cerbul ala are un var care a fost plecat prin afara, afaceri necurate, alea alea, si acum are o padure pe langa impartia mea, unde traieste o viata de vis, cu iepurasi playboy si toate cele. Si ca un cerb cocalar adevarat ce este, e plin de lanturi, ghiuluri si pietre (ce pietre, ditamai bolvanii) pretioase, care din cand in cand le mai pierde, si cate un nefericit le gaseste si mi le vinde mie care sunt fanul lui, declarat. Si multi au incercat sa-i faca de petrecanie, sa-i ia toate pierce-urile si ghilurile, insa are o privire atat de inteligenta incat te bufneste rasul cand te priveste si nu poti sa mai faci o miscare, si el de nervi ca razi de el degraba te calca in copite.
-Uaaaau! Serios?!?!
intreba Spinul vizibil uimit de povestea imparatului Verde.
-Nu, e doar un cerb criminal obisnuit cu blana batuta in pietre scumpe. Restul e can-can.
-Apoi, nu stiu ce oameni fricosi aveti voi pe-aici, dar pun pariu pe
(se scobi in buzunare si scoase 2 lei noi) verzisorii astia, ca sluga mea, Harap-Alb, e in stare sa-mi aduca trofeul si pielea cerbului cu tot cu nestemate. Si zicand asta, ii spuse lui Harap-Alb sa faca ce stie el si sa-i aduca cerbul plin de nestemate. Si Harap-Alb, demoralizat foarte tare, si de suparare isi mai aprinse o pipa cu codita soricelului si margarete, visa ca vorbi iar cu calul si calul iar zbura printre nori.
Cand se trezi din visare, era iar in gradina Sfintei Dumineci. Si-ar incepura sa-l cuprinda gandurile negre, si sa-si faca griji cum o sa scape cu viata si din aceasta incercare, cand Sfanta Dumineca iesi la geam si-i facu semn sa intre in casa. Ajuns in casa, baba incerca sa-l faca sa se simta mai bine, sa-i mai revina culoarea in obraji, sa-i puna sangele in miscare, si dupa ce se declara satisfacuta, ii spuse lui Harap-Alb cel mai tare discurs motivational:
-Eu stiu ca Spinul vrea sa-ti prapadesti zilele, si de asta te-a pus sa-i aduci cerbul. E greu dar baba stie mai bine, stiu ca ai vazut multi la Megastar care se faceau de cacao si-i vedea o tara intreaga, stiu ca ai vazut cum englezoiul ala de la American Idol te face prost in fata fara pic de remuscare daca falsezi un pic, dar Cerbul de Aur e altceva si o sa am eu grija de tine, ca sa ai o sansa la trofeu. Daca nu l-a luat Christina Aguilera, atunci ai si tu o sansa!
-Dar babo, nu cerbul ala..
-Taci, lasa ca vorbesc eu cu Horia Moculescu si Monica Anghel si rezolvam tot.
-Sfanta Dumineca, eu nu Cerbul de Aur trebuie sa-l aduc Spinului, ca era simplu, eu cant de cand ma stiu, deci eu cant…insa este un alt cerb criminal care are blana batuta in pietre pretioase.
-Aaa, pai ce n-ai zis asa? Lasa ca te invata baba cum sa-l dai gata! Te duci in padurea cu pricina si sapi o groapa langa izvorul la care vine cerbul sa bea bere. Si cand l-o fura somnul, tu sa iesi repede cu sabia ninja de la tactu’, si sa-i tai capul dintr-o singura miscare, dupa care sa te arunci repede in groapa si sa stai acolo pana la apusul soarelui. Capul cerbului nu moare imediat si-o sa incerce sa te priveasca cu ochii lui periculosi si-o sa te strige pe nume dar tu sa nu-i dau satisfactia sa te vada ca te pupa mata rece.
Harap-Alb facu tot ce-i spusese Sf. Dumineca si exact cum explicase, capul cerbului proaspat decapitat il striga pe Harap-Alb pe nume:
-Handicapatule, iesi din groapa, macar sa vad si eu cine mi-a facut capatul!
Dar Harap-Alb, care dormea bustean in groapa nu auzea nimic, si ca un vampir, se trezi si iesi din groapa abia tarziu pe inserat, la lumina stelelor jupui pielea cerbului, si dupa ce ajunse la Sf.Dumineca ii multumii asa cum ii placea ei mai tare, apoi porni spre imparatia lui Verde unde-l astepta Spinul.
Desi pe drum, vazand minunatia de bolovan pretios care era lipit de fruntea capului de cerb, toata lumea incerca sa-i ofere cate ceva in schimbul pietrelor, gen:
-fata de sotie si jumate de imparatie
-fata de sotie si toata imparatia
-nevasta si fata de sotii si vreo 2 imparatii
Insa Harap-Alb, ca un tantalau ce era, a zis ca nuuuu, el vrea numaidecat sa mai fie un pic sclav, sa mai suporte un pic mirosul de balegar din grajdul in care locuia, sa mai suporte un pic jignirile Spinului si pericolele in care il baga acesta. Si merse ce merse, pana ajunse intr-un tarziu la curtea imparatului Verde, si-l impresiona pe Verde atat de mult, incat, ii spuse Spinului:
-Eu, pe oameni de isprava ca astia i-as pune la masa cu mine sa impartim fasolele si mamaliga ca fratii. Insa Spinul, nu se pierdu cu firea, si raspunse imparatului:
-Uite d-asta n-ai tu salati la masa, pietre scumpe in visterie si internet prin fibra optica de la RDS…
Si imparatul Verde, nestiind ce-i ala RDS, inghiti in sec, si-si vazu de treaba prin palat…

Va urma…

Latest Comments

  1. taz 30 noiembrie 2010
  2. Mack 30 noiembrie 2010

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.