>Romania, LMA!

>
La emisiunea Romania Mea, pe postul national de televiziune, Adelin Petrisor, unul dintre putinii jurnalisti pentru care am respect, lua un interviu Lt.Col. Constantin Spinu exact inainte de a incepe defilarea, si dupa primirea oficialitatilor, in timp ce Adelin Petrisor punea intrebari oarecum incomode purtatorului de cuvant al Armatei, se aude deodata pe fundal, Desteapta-te Romane. Si in timp ce purtatorul de cuvant isi cere scuze si saluta, regulamentar, intonarea imnului, cei din studioul TVR, imediat, au incercat sa i-a legatura cu Adelin Petrisor.
Lucrul care m-a impresionat cel mai mult, a fost faptul ca Adelin n-a zis nimic. A asteptat sa se termine imnul national.
Desi acest gest este cel normal si de asteptat in astfel de momente, ce-a facut Adelin e plin de semnificatie. Doar pentru ca situatia din Romania e asa cum e, cu salarii mici, cu criza economica, coruptie si conducatori incompetenti, cati dintre voi nu ati fi salutat intonarea imnului daca ati fi fost in aceiasi situatie?

In afara de mediul militar nu stiu daca se mai pune accent in vre-un domeniu de activitate pe valorile simbolice ale Romaniei. Nu cunosc nici un alt domeniu de activitate, in care lumea sa asculte in fiecare dimineata imnul national. Nu cunosc alta institutie privata sau de stat, unde in fiecare dimineata, drapelul tricolor, sa se arboreze cu ceremonial in care toata lumea prezenta nu sufla un cuvant. Si desi m-a mirat comportamentul care mie mi se pare normal, de fapt, n-ar fi trebuit, pentru ca Adelin Petrisor e acel jurnalist care a trait printre militarii romani, care stie ce inseamna sa tii pe vestonul de camuflaj un ecuson cu „ROMANIA”, care umbla cu tricolorul in rucsac.

Hai sa uitam 2 secunde de situatia in care ne-am bagat tot noi, si sa ne uram, de la roman la roman, La Multi Ani!

Latest Comments

  1. ripaila 3 decembrie 2010
  2. Mack 3 decembrie 2010
  3. Anonymous 23 decembrie 2010
  4. Mack 23 decembrie 2010

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.