>Top 15 aplicatii pentru Android OS

>Ultimul smartphone care l-am avut a fost un Sony Ericsson P990i care avea ca sistem de operare Symbian UIQ3. Spre deosebire de Symbianul care il folosea Nokia, UIQ3 cam ducea lipsa de aplicatii. Nu prea aveai de unde alege. De cand am Galaxy Spica, treaba s-a schimbat, atat de mult, incat habar n-aveam initial ce sa-mi pun pe telefon (nu ca n-as fi stiut de ce am nevoie, ci pentru faptul ca aveam de ales dintre 10, 20 de aplicatii care faceau aceiasi chestie)
Dupa ceva vreme, cred ca sunt in masura sa fac o lista de aplicatii „must have” pentru un telefon cu Android OS.

01.Advanced Task Killer
Mai sunt Task Managere in Market, si gratis, si pe bani, insa din ce-am vazut, asta e cel mai bun. Exista si varianta Pro, pe bani, insa nici cu cea cu reclame nu mi-e jena, isi face treaba foarte bine.

02.Zeam Launcher
Chestia faina la Android e faptul ca e customizabil. Foaaaarte customizabil. Si cand interfata default in Android 2.1 se cheama Pantheon, si e de toata jena (se misca greu, foarte prost management alt spatiului pe ecran) e foarte placut sa stii ca poti s-o schimbi cu alta. Zeam e gratuit, e rapid, e facut de baietii de pe xda, etc. Am folosit mai multe si pana acum e cel mai rapid. Se putea un pic mai dragut, dar merge.

03.Twitter
Numai daca folosesti. E simplu, frumos, cu widget si tot ce trebuie. Lumea zice ca TweetDeck e mai bun insa mie imi place mai mult clientul default.

04.Winamp
Playerul audio care foarte probabil il folosesti pe pc (asta daca nu ai Mac sau Linux) e disponibil si pe Android. E inca in beta, insa functioneaza ireprosabil.

05.Yahoo!Messenger
Doar daca folosesti. (Si Yahoo!Mail) Aplicatiile sunt dezvoltate chiar de Yahoo! deci nu trebuie sa-ti faci griji ca datele de logare ar putea fi aflate prin folosirea unei aplicatii third-party.

06.Adobe Photoshop
Daca ai nevoie de un programel cu care sa mai editezi din poze inainte de a le uploada pe Picasaweb sau Facebook, asta e!

07.Adobe Reader
Cititor de fisiere PDF. Si asta, tot de la mama lui.

08.DocsToGo
Suita mobila pentru vizualizarea si editarea documentelor Word, Powerpoint, Excel. Si vede si pdf-uri.

09.Beautiful Widgets
Daca ai vre-un telefon de la HTC (cu interfata Sense) n-ai nevoie. Pentru toti ceilalti exista Beautiful Widgets. Ceas cu skin-uri si vremea bazata pe geolocatie, previziuni si animatii frumoase plus butoane de activat/dezactivat functii. E pe bani, dar e o frumusete de ceas.

10.Barcode Scanner
Stie si de coduri de bare de-alea normale, si de-alea QR. Citeste si transforma link-uri si contacte in coduri QR.

11.Color Flashlight
Daca n-ai lumina foto, iti instalezi aplicatia asta, si-o sa ai parte de un ecran alb si luminozitate maxima pentru noptile cand fac astia de la primarie reduceri de cheltuieli cu iluminatul public. Plus ca poti avea orice alta culoare, plus efecte de hipnoza, stroboscop si altele.

12.ColorNote
Aplicatie de luat notite. Se poate face backup pe cardul de memorie, e foarte usor de folosit si e gratuita.

13.Fast Installer
Daca vrei sa instalezi aplicatii din alte surse decat Android Market, Fast Installer e o aplicatie simpla care te poate ajuta sa faci asta.

14.My Location
Nu-i chiar aplicatie, e doar un widget foarte folositor, care iti afiseaza locatia exacta cand nu stii unde te afli.

15.Applanet
Un Market alternativ cu foarte multe aplicatii gratuite. Chiar daca sunt pe bani. Daca ma intelegeti.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.