>Interactiunea dintre oameni si internetul

>

Cand m-am apucat sa-mi astern gandurile pe foaia asta virtuala eram in cantonament la Piatra Neamt si impreuna cu colegii mei, ne uitam la faze amuzante pe youtube, ca sa mai treaca vremea. Daca n-aveam acces la internet, probabil stateam la povesti cum am facut-o de atatea ori, sau spuneam bancuri.
Mie personal nu mi-e teama, ca am facut parte din (probabil) ultimele generatii pentru care cuvantul „joaca” nu insemna shootere in fata calculatorului ci alergat pe coclauri dupa mingi, zmee, avioane de hartie sau popandai (da, daca vreti va invat cum sa prindeti popandai) sau maidanezi scapati din lant, toate acestea implicand consumuri mari de energie, expunere la accidentari, dar stau si ma intreb…
Cat de mult bine face internetul asta la nivel de informare si cat de mult distruge socializarea umana?
Degeaba ai blog, scrii pe enshpe forumuri, daca nu esti in stare sa vorbesti fata in fata cu niste persoane care nu le cunosti, inca. Nu? Degeaba ai id de messenger gen idolul_femeilor_gravide si ai 200 de pitzipoance in lista daca nu esti in stare sa te duci la o fata draguta si sa-i afli numele si numarul de telefon.
Interactiunea „live” e mult mai complicata decat cea online, limbjul nonverbal e mai complicat decat clickuitul pe vreun emoticon. Si nu oare chestia asta, usurinta de a socializa online, te indeparteaza de adevarata interactiune umana, aia „sanatoasa” ca sa zic asa? Sunt curios cum o sa arate peste 20 de ani interactiunea dintre oameni care la momentul actual au 15 ani si rup messengerul, facebook-ul si hi5-ul in doua.

Latest Comments

  1. blue_hurt 21 februarie 2011
  2. Mihaela Popa 21 februarie 2011
  3. Mack 21 februarie 2011
  4. blue_hurt 22 februarie 2011
  5. blue_hurt 22 februarie 2011
  6. Mack 22 februarie 2011
  7. cristina 23 februarie 2011
  8. Luisa88 25 februarie 2011
  9. Mack 25 februarie 2011
  10. Luisa88 1 martie 2011

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.