Postasul si Goagal

Desi m-am nascut in Iasi, o buna parte din viata mea, mi-am petrecut-o la tara. Un satuc mic, cam de 150 de vaci, daca pot spune asa. Adica, nu stiu ce populatie are exact, dar imi aduc aminte ca atunci cand sa tii o vaca era oarecum profitabil, in cireada satului erau vreo 150. Si putem calcula: daca o familie medie are in jur de 4 persone si o vaca, rezulta ca populatia satului era in jur de 600 de oameni. Sa zic vreo 700, ca nu aveau chiar toti vaca.
In buletin inca am adresa de la tara, si toate plicurile de la facturi si alte prostii imi vin acolo. Si postasul de acolo e un om simplu. De ala cu vaca. Si caruta cu cai. Si gaini. Si pun pariu ca are si sobolani prin stogurile cu fan. Nu strambati din nas, ca asa-i la tara. Si postasul nostru are antena satelit (cred ca de la Digi) care-i, impreuna cu telefonul mobil (Nokia), cea mai avansata piesa de tehnologie care o are in casa. Intr-un cuvant, n-are treaba cu internetul. Ce legatura are? Va spun imediat, dupa o mica paranteza.
De cand eram eu mai tanar, sa fi avut vreo 14 anisori, am inceput sa-i dau maxim postasului. Pe numele meu, nu al parintilor, au inceput sa-mi vina colete si plicuri, din alte tari, ba chiar alte continente etc. N-a indraznit sa zica nimic niciodata, dar se vedea pe fata lui ca ceva nu-i pica bine. Daca in majoritatea timpului era vorba de  chestii marunte (de exemplu stickere cu Michael Schumacher, ambalate frumos in plicuri cu logo-ul Ferrari) una din cele mai ciudate fete le-a facut cand mi-a venit ditamai pachetul din Africa de Sud (25 de cd-uri cu Ubuntu Linux)
Postasul asta, pun pariu ca nu stie cei ala Google, dar este imposibil sa nu fi auzit de acest termen. Daca nu Google atunci Goagal. Si regret amarnic ca n-am fost acasa cand mi-a adus plicul urmator:

Sa-i vad fata cand mi-l da. Sa-l vad ca-l roade curiozitatea. Sa vad daca ma intreaba, gatuit de emotie:

„De ce te platesc astia de Google?”

Latest Comments

  1. Pacatoasa 26 februarie 2011
  2. Mack 26 februarie 2011
  3. Nume 27 februarie 2011
  4. Mack 27 februarie 2011
  5. blue_hurt 27 februarie 2011
  6. Mack 27 februarie 2011
  7. blue_hurt 3 martie 2011
  8. Mack 5 martie 2011

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.