>La final de SMS IASI

>

S-a nimerit ca primul eveniment legat de social media la care am participat sa fie si unul de amploare, mai exact Social Media Summit Iasi. Ce sa zic, am inceput in forta…
Am incercat sa fac live-blogging direct de la summit, insa e greu sa stai atent si la ce zic vorbitorii, sa mai iei si notite pe caiet si sa mai si scrii pe blog. Si in plus, combinatia telefon si live-blogging este fatala. Deci am renuntat imediat dupa prima pauza si-am zis ca revin cu un articol mai detaliat.
Ciprian Gavriliu
A vorbit despre vremea cand era la moda si hi5-ul (am ridicat cu jena mana sus cand s-a intreabat in sala cine a avut cont de hi5) si IRC-ul si bloggerii erau putini si nu vorbeau intre ei la cand ieseau la o bere. Slava domnului, situatia s-a schimbat in bine. Deasemenea, ne-a amuzat cu ipotetice discutii intre Ion Creanga si Mihai Eminescu, pe Twitter…Si chiar daca el zicea ca social media e usoara, ei bine, nu e! Ca la fel ca in orice domeniu unde lucrezi cu oameni, e greu.
Cristian China-Birta
A purtat sacou, cica pentru prima data. Printre rasetele celor prezenti in sala a prezentat Blogal Initiative. Ceva legat de promvarea blogosferei locale. Sa asteptam update-uri, zic. Si-a scapat si-un porumbel.
Catalin Tenita
A prezentat in speech-ul lui Top 100 bloggeri din Romania. Daca in Bucuresti lista e oarecum decenta, imi pun intrebari despre cea din Moldova de exemplu, care-i populata de cateva nume care nu le cunosc. Ceea ce ma face sa ma gandesc ca la noi in curte nu-i deloc unitate.
Cristi Dorombach
A venit un pic mai tarziu la eveniment, si-a explicat, scurt la obiect si cu exemple personale cum sa-ti promovezi afacerea prin retelele sociale. E mai tanar decat pare in poza de pe twitter. 馃檪
Bobby Voicu
Nu bea cafea. Si nici alcool. Si ne-a spus cum sa faci din blogging o sursa de bani. Si nu-i usor. Ca nu depinde numai de cat de mult te implici ci si cum esti tu ca om. Faina prelegere.
Alexandra Sanduleasa
Ne-a explicat cu destul de multa emotie in glas, care-i treaba cu fan-page-urile de Facebook, un material mai mult pentru companii. Deci, not really my business.
Cristian Manafu
Desi a beneficiat de o prezentare powerpoint nefinisata, pana la urma a dus la capat speech-ul despre cele 3 sfaturi de baza in social media: targetare, adapatare, creativitate. Si observ ca-i plac sepcile negre.
Marius Sescu
Lucreaza pe doua fronturi, ca face si campanii, dar si beneficiaza de ele, ca blogger. A prezentat avantajele pentru care o firma ar alege promovarea pe blog-uri si nu prin alte mijloace. A fost cel mai asaltat cu intreabari dintre toti vorbitorii de la SMS Iasi.
Tudor Galos
Lucreza la Microsoft. L-am intreabat pe twitter daca chiar nu foloseste Google, si inca n-a raspuns. 馃檪 Are un interesant accent american si talent de orator ca aproape m-a facut sa-mi descarc ultimul Internet Explorer. In condiile in care folosesc numai Opera. Si a mai punctat ceva foarte important: De ce sa generezi click-uri cu o campanie pe blog-uri, cand poti genera discutii si interactiune? Fain.
Claudiu Florea
Sincer sa fiu, ma asteptam la ceva mai mult de la primul utilizator de Twitter din Romania Iasi. A punctat ceea ce stiam si eu si multi altii, deja.
Adrian Monoranu
A incheiat summitul cu ABC-ul feisbuc. Ce sa nu faci, ce sa faci, si daca tot te apuci de facut cum s-o faci bine. Chiar am invatat chestii noi, deja trebuie sa-mi umblu la fan-page-ul Macku.net

Un eveniment foarte fain, nu stiu de am avut indoieli la inceput si ma gandeam ca n-am ce sa caut eu acolo. Ba da, am ce cauta. O experienta placuta care vreau s-o repet. Am plecat de acolo cu ceva informatii noi, si 4 iaurturi de la Danone. De iaurturi va povestesc eu altadata…Si nu, nu-i ca-n faza aia „come to the dark side, we have cookies”
Si acum, inchei, ca plec sa beau o bere cu participantii de astazi de la summit in Dublin.

Latest Comments

  1. claudinho 5 martie 2011
  2. Mack 5 martie 2011
  3. iasi 5 martie 2011
  4. Mack 6 martie 2011

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.