>Harap Alb, pe intelesul tuturor. Partea 8

> HarapAlb, impreuna cu calul, Gerila si Mbatunga mergeau agale, claxonand toate pitzipoancele care le vedeau pe marginea drumului, pana cand, la coltul unui sens girator, il gasira pe Doua-Kile. Doua-Kile era porecla lui Gigi Ochila, un mosneag chior care statea tot timpul pe la usa si tragea cu ochiu’ la vecini la fel de mult pe cat tragea la masea prin carciumi. Si Doua-Kile, cand statea cu ochiul ala bun deschis, nu vedea la doi metri in fata, dar cand il deschidea pe celalalt vedea cate-n luna si-n stele…

Si cum statea el cu ochiul inchis, deodata mi-il vede pe  HarapAlb cu brigada lui, si le iese in cale. HarapAlb si ceilalti cand il vazura pe Doua-Kile, incepura sa se cracaneze de ras, dar acesta le zise:


-Razi tu razi, HarapAlb, dar eu vad HBO, Discovery Science, Taraf, citesc si-n viitor, astea fara decodor , … sa ma ei cu tine, ca ti-oi fi de folos!

Si HarapAlb incuviinta, si pornira tuscinci, adica toti cinci, cu tot cu cal, spre imparatia imparatului Ros. Si cum mai mergeau ei, dadusera peste Pasari-Lati-Lungila, care manca pasari furioase cu tot cu pene. Dar cum aveau deja un baschetbalist, pe Mbatunga, in echipaj, trecura mai departe…

Si pe unde treceau faceau prapad. HarapAlb si calul pustiau pajistile ca fumau numai troscot, curu’ gainii si ciubotica-cucului, Gerila, zis si Je Rila, pe de o parte defrisa padurile ca sa le puna pe foc si sa se incalzeasca, si pe de alta parte, le intoxica, ca se caca pe el de frig.
Mbatunga facea paguba ca rodea si la fructe de mare (arici de mare, scoici, caracatite, etc) dar si fructe de padure (lupi, marmote, veverite, etc) iar Doua-Kile, se uita la orice, pana se jenau si crapau de rusine.

Si asa facura tot drumul pana ajunsesera in ograda Imparatului Ros, care tare se mai minuna de asa alai necuviincios vine sa-i ceara mana mana fetei lui. Si vorba aia, barbatul cere mana fetei cand s-a saturat de-a lui. Si fiind constient de pagubele care le-au facut si recesiunea in care au aruncat impartia cat au traversat-o pana la palat, nu le zise nici da, nici nu, dar ii invita sa ramaie peste noapte, spunand ca dimineata va lua o decizie.

Va urma.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.