>La finalul anului cica iesim din criza

>

Suna alarma si te trezesti. Te duci la baie, apoi tragi o raita pe la bucatarie unde mananci, ca in fiecare dimineata, paine prajita cu ochiuri si bei suc de portocale. Iesi din casuta ta cu gazon si gardulet alb pana la genunchi, fara s-o incui, te urci in penultimul model de VW Golf , si in drum spre serviciu opresti la benzinarie sa-ti faci plinul. Ajungi la serviciu, iti faci treaba, si cu doua ore mai devreme pleci acasa, pentru ca daca ai ramane, ai face cateva ore in plus si preferi sa fii langa prietena decat sa iei ceva bani. In drum spre casa opresti la supermarket si iti umpli carutul de cumparaturi. Frigiderul nu-i gol acasa, dar nu poti veni numai cu 2 baxuri de bere, asa ca mai iei niste suc, fructe, prajituri. Le pui pe toate in portbagaj si in drum spre casa ii dai telefon prietenei. Ea tocmai iese de la facultate si planuiesti sa mergeti la o pizzerie ca doar e vineri si n-ai de gand sa strici traditia…

As putea continua, dar ati prins ideea. Un el, tanar, cu serviciu, casa si masina, bani cat sa-si permita un plin de benzina cand se termina, un frigider vesnic plin, si o data pe saptamana sa manace in oras, fara sa-si faca griji pentru bani. Cati dintre voi va regasiti in chestiile scrise mai sus? Zilele trecute, doi bugetari au renuntat la uniforma, pentru o slujba de cioban intr-o tara straina. Da, ati citit bine. Nu aveau serviciu, ci o cariera in Romania si-au renuntat la ea pentru a pazi oi intr-o tara straina. Sau capre, dar pentru banii care o sa-i ia, zau ca nu mai conteaza daca scot la pascut melci. Ca nu le este rusine de munca. In schimb le era rusine cand se uitau in portofel.
Cica anul asta, mai spre final, vom iesi din recesiune. Adica vom reintra in starea de criza economica. Daca acum vreo 4-5 ani mai speram ca o sa fie bine in tara noastra, daca ma gandeam ca daca muncesti poti sa-ti faci de toate, acum nu prea mai cred. Voi mai credeti? Si daca da, care-i cheia succesului?

Latest Comments

  1. Ionuţ 10 aprilie 2011
  2. Mack 10 aprilie 2011
  3. Cipri.S 10 aprilie 2011
  4. blue_hurt 12 aprilie 2011
  5. Mack 12 aprilie 2011
  6. Sorin 14 aprilie 2011
  7. blue_hurt 14 aprilie 2011
  8. Mack 14 aprilie 2011
  9. blue_hurt 15 aprilie 2011

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.