>Manipularea bacteriei, episodul unu’. Si ultimul.

>

Azi dimineata m-am trezit cu o raceala (Multumesc Butterfly!) si drept urmare, am avut parte de tot tacamul simptomelor normale, printre care si, binenteles, stranutul.
Conform wikipedia, strănutul este un act reflex declanșat de excitații cu punct de plecare nazal și constând dintr-o expirație forțată cu glota închisă. (Fie vorba intre noi, nu prea imi dau seama care parte a corpului meu se cheama glota, dar nici nu-s curios) Tot pe acelasi site, mai scrie ca stranutul are o viteza de 960km/h (OMFG) si ca un stranut oprit in mod fortat se poate solda cu coaste rupte, vene plesnite sau ochii sariti din orbite…Sincer, eu ma indoiesc, ba chiar parca am vazut un experiment cu ochii nesariti din orbite la MythBusters. Binenteles, Myth busted, ochii stau bine mersi la locul lor si dupa un stranut cu ochii deschisi…totusi, mie mi-a mai venit o idee:

Daca nu cumva bacteriile care provoaca raceala si virusii gripali, folosesc intr-un mod oarecum inteligent, daca nu constient, dar intuitiv, stranutul, ca metoda de inmultire si propagare a speciei? La urma urmei, nici floarea-soarelui n-are nevoie de creier ca sa-si intoarca palaria spre soare, rait?!?

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.