Android vs iOS, o rivalitate fara rost.

Am observat ca de cate ori se intalneste un posesor de telefon cu iOS si unul care ruleaza Android OS, apar scantei, se incing spiritele si se lasa cu replici din ce in ce mai acide. Lucru care e o prostie, pentru ca posesia unui anumit tip de telefon nu te face mai destept sau mai prost, nu te face mai atragator sau mai dezagreabil, si afirmatiile cu tenta rautacioasa sunt copilarii.
Sa dam totusi cezarului ce este a cezarului: iPhone dispune de un hardware si de o finisare de nota zece. Ca e vorba despre carcasa, ca e vorba despre ecranul de sticla, sau proaspat lansatul display Retina, toate sunt realizate la o calitate la care alte telefoane doar viseaza. Insa ca sistem de operare, e cam in urma Android OS. De fapt, cand s-a lansat prima data iPhone, va aduceti aminte ca-i lipseau functii elementare care existau pe alte modele de ani buni?
Iar Android OS se bucura de toate facilitatile iOS, plus alte chestii pe care Apple le va implementa prea tarziu ca sa mai faca iPhone-ul atragator din punct de vedere a facilitatilor. Multitasking, customizare, widget-uri, chiar si suportul pentru Flash, si multe multe altele. Insa pe de alta parte, Android OS sufera de hardware-ul variat si de multe ori ieftin, ca sa nu zic de proasta calitate. De exemplu, unul din primele telefoane cu Android OS (HTC Tattoo) avea ecran rezistiv, nu capacitiv.

Nu se pot compara merele cu perele deci, hai sa lasam copilariile la o parte, si sa nu ne mai batem cu caramida in piept, ca Android OS sau iOS sunt mai tari, ca pana la urma fiecare foloseste ce vrea, nu?

Latest Comments

  1. octi 20 mai 2011
  2. kudublog 21 mai 2011
  3. Mack 23 mai 2011
  4. Fsafsa 26 octombrie 2011
  5. Macku 10 noiembrie 2011
  6. Iosifno1 24 decembrie 2011
  7. Macku 25 decembrie 2011
  8. cyp 23 martie 2012
    • Mack 25 martie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.