Nici un furnizor de telefonie din Romania nu foloseste Carrier IQ

Am zis ca trimit mail la Orange, Vodafone si Cosmote sa-i intreb de aplicatia de monitorizare Carrier IQ.

Ei bine, eu m-am tinut de cuvant si alaltaieri, am primit ultimul raspuns.
Le pun pe toate, mai jos dupa cum urmeaza:
Raspunsul Orange:

Referitor la aspectul punctat, permiteti-mi sa precizez faptul ca toate telefoanele comercializate de Orange Romania respecta standardele specificate de producatori in declaratia de conformitate pe care acestia o pun la dispozitia cumparatorilor.
De asemenea, as vrea sa va confirm faptul ca Orange Romania, in calitate de furnizor de servicii de telefonie mobila, respecta cu strictete legislatia in vigoare in Romania cu privire la confidentialitatea datelor, stipulate in contractul de abonament.
Astfel, in conformitate cu procedurile interne ale Orange Romania si cu prevederile contractului de abonament, clientul este protejat prin aplicarea prevederilor Legii 677 /2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal, a Legii 591/2002 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicatiilor, cu modificarile ulterioare, Decizia nr. 338 /2010 a presedintelui ANCOM privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice), dar si a reglementarilor europene (Decizia Consiliului Uniunii Europene asupra interceptarii legale a telecomunicatiilor).

Raspunsul Vodafone:

Carrier IQ nu este o aplicatie pe care Vodafone sa o ceara spre instalare pe dispozitivele mobile. In consecinta, nu exista nicio legatura intre aceasta aplicatie si Vodafone.
Ca si modalitate de verificare, cel putin pe Android, exista o multitudine de aplicatii care pot verifica daca aceasta aplicatie este instalata pe terminalul pe care abonatul il foloseste.

Raspunsul Cosmote:

COSMOTE Romania nu a solicitat instalarea niciunei astfel de aplicatii pe telefoanele mobile din portofoliu.

Trecand peste faptul ca cine se scuza se acuza si mesajul primit de la Orange e dubios de complex (Sunt okay, mi-am verificat telefonul cumparat de la Orange si nu am gasit spyware-ul 馃檪 ) nici un operator de telefonie mobila nu lucreaza cu Carrier IQ.

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.