Note 10.1 Unde dai si unde crapa

Proverbul romanesc vechi de probabil sute de ani a fost pana de curand expresia care reprezenta cel mai bine ideea de grafica pe pc.

N-am folosit niciodata o tableta grafica, si nu zic ca mi-ar fi imposibil, ca am vazut destule desene faine facute cu asa ceva, insa banuiesc ca e un pic ciudat sa desenezi intr-un loc (adica pe tableta grafica) si sa vezi rezultatul in alta parte (adica pe ecran).
Ei bine, situatia s-a schimbat pentru ca Samsung, la Mobile World Congress de anul asta, a prezentat fratele mai mare a smartphonotabletei (jur ca trebuie sa brevetez cuvantul asta, e prea tare!) Samsung Galaxy Note.
Note 10.1 are un ecran de 10.1 inchi (duoh!) cu noua tehnologie pentru touchscreen ce-i permite sa fie folosita si cu degetele dar si cu stylusul S-PEN.
Sistemul de operare este Android 4.0 Ice Cream Sandwich cu aroma de Samsung (TouchWiz 5.0, S Pen Experience, Samsung Hub, etc) si ruleaza pe un hardware de top constand printre altele in procesor dual-core 1.4Ghz, 1Gb RAM, conectivitate prin WLAN a/b/g/n si WiFi Direct, Bluetooth 3.0, HSPA+, GPS, Glonass, stocare interna de 16/32/64 Gb cu posibilitatea de suplimentare prin sdcard pana la 32Gb, totul impachetat frumos la dimensiuni de invidiat: 256.7 x 175.3 x 8.9 mm si doar 583g.
Chestia cu adevarat faina e ca nu-i doar un device generic, ci a fost gandit din start ca un prieten de nadejde pentru cei care au si o latura artistica. Astfel, noul Note 10.1 vine din start cu S Pen Experience si aplicatiile Adobe Photoshop Touch si Adobe Ideas (care costa cam 32 lei fiecare in Market) pentru a te putea apuca de desenat si modificat poze. Eu am Photoshop Touch pe Tab 7.7 si chiar e o unealta puternica.
Deci, care se simte artist?!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.