Sfaturile nutritioniste generale sunt o prostie

Eu nu mai ascult nici radio decat foarte rar, si nici nu-s atras asa tare de televizor, v-am mai zis.

Maica-mea, in schimb cand sta pe la bucatarie, ca sa nu se plicitiseasca asculta radio. Si nu orice post, a ramas fidela Radio Iasi de cand imi aduc eu aminte.

Si in variata grila de programe probabil exista si vreo emisiune cu sfaturi nutritioniste sau de sanatate, ca de fiecare data cand ma mai duc pe acolo, se intampla sa aflu ca trebuie sa mananc numai morcov pentru ochi de vultur, numai varza pentru plamani curati, sau infuzie de scaieti ca sa am succes la gagici.

Asta cand sfaturile sunt pozitive, ca exista si reversul medaliei.

Ba ca ouale nu-s bune ca dai in hepatita (wei, ma lesi?), ba carnea de vita cauzeaza cancer la san, ba ca fara prajeli ca obtureaza venele, fara chestii dulci ca dai in diabet, fara sare in mancare ca faci bolovani la rinichi, ba ca-s tot felul de mancaruri contraindicate si cauzatoare de boli.

Nu contest utilitatea unei cure cu praz (un exemplu extrem) cand corpul are nevoie de praz insa se exagereaza enorm. Omul nu poate trai fara oxigen mai mult de cateva minute, si totusi daca ii dai prea mult oxygen o ia razna. Se cheama hiperventilatie. La fel si cu mancarea. N-o zic c-as fi eu vreun nutritionist cu nu mai stiu ce studii si diplome. O zic din pozitia unui om care n-a stat nici o zi in spital, care mananca ce vrea, cand vrea si ma invart in jurul a vreo 70 de kile. Ideea de baza e urmatoarea.

Oamenii pot manca si carne de castor si clatite cu banane si sa bea o bere fara probleme. Si abilitatea asta de a ne furaja cu hrana variata e un avantaj major, ca nu trebuie sa lingem bolovani de sare ca vacile dupa ce baga in ele iarba. Nu bre, noi ne luam sarurile din castraveti murati pusi la un loc cu fasole si carnati. Si orice ar zice medicii la modul ala general, sfaturi pentru toata lumea cum ar veni, eu o sa-mi vad de treaba si o sa mananc de toate (exceptie facand puiul cu smantana) ca si pana acum. O shaworma cu de toate nu strica din cand in cand.

PS:Move your ass to the gym! (via I.C)

Latest Comments

 1. rembo 25 martie 2012
 2. butnaraski 26 martie 2012
  • Mack 26 martie 2012
  • butnaraski 27 martie 2012
 3. blue_hurt 26 martie 2012
  • Mack 26 martie 2012
 4. blue_hurt 30 martie 2012
  • Mack 30 martie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.