Cugir 5.56mm Assault Rifle

Faptul ca Romania face parte din alianta NATO inseamna printre multe altele si trecerea la calibrul oficial 5.56mm, chiar daca e unul deja invechit si americanii deja fac teste cu calibrele 6.8mm Remington sau cu 6.5mm Grendel.

Nu cunosc exact motivele pentru care nu s-a facut un contract cu HK de exemplu, pentru dotarea militarilor romani cu G36, si nici n-am de gand sa fac verificari. Ca mi-e lene. Intre timp totusi, fabrica de armament de la Cugir a lucrat intens la o noua arma de asalt construita in jurul calibrului 5.56mm, care inital arata cam asa.

Miezul din fanta in materie de blog informatii militare – Resboiu – a facut o poza la o plansa (plus alte poze cu „prastia” aici si aici) care prezinta un design mai nou, dar si caracteristicile tehnico-tactice ale armei care-i posibil ca in viitor sa se afle in mainile fiecarui militar roman.

La o greutate de 4.30kg (cu tot cu incarcator) trage semi, burst de 3 gloante si automat, capacul cutiei mecanismelor e prins de corpul armei si se rabateaza in sus, are sina sub uluc si pe capac, patul e reglabil si pliabil, iar manerul de armare e foarte in fata, in dreptul ulucului. Am observat ca s-au renuntat la incarcatoarele tip NATO si va folosi altele, noi.

Voi ce parere aveti? E bun puscociu?

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.