Trecerea la Windows 8

In principiu am vrut sa-mi pun Windows 8 intai pe jucaria mea de teste si ce-i drep am si reusit intr-un final, dar n-am putut s-o folosesc pentru ca rezolutia nativa a netbook-ului meu nu era suportata de interfata Metro UI. Pe pc ma incadram in cerintele minime adica procesor de 1GHz sau mai rapid cu suport pentru PAE, NX și SSE2, 2 GB de RAM pentru 64 de biți, spațiu pe hard disk macar vreo 20GB si o placă video cu Microsoft DirectX 9 cu driver WDDM.

Astazi, dupa ce am stat o gramada sa se deschida calculatorul, am decis ca poate ar fi momentul sa-mi instalez ultima versiune de Windows.

Instalarea.

A decurs foarte bine, l-am instalat de pe stick usb si n-a durat mai mult de jumatate de ora. Dupa prima parte care seamana leit cu Windows 7 a urmat un wizard de setare initiala care-l aveti explicat in filmuletul de mai jos.

Interfata.

Eu personal ma consider un tech savvy si-am prins destul de repede care-i faza cu noul mod de interactiune. E destul de usor de folosit, dar necesita o anumita perioada de acomodare. Din pacate, live tiles-urile din noua interfata ce inlocuieste butonul Start si care sunt atat de laudate sunt cam seci. Majoritatea sunt doar niste icoane urate, fara sa ofere nici o informatie. Alea care ofera totusi ceva informatie le lipseste o functie de „hoover” adica sa stau cu mouse-ul peste ele si instant sa-mi ofere ceva, orice. Din pacate, informatiile afisate se actualizeaza doar la cateva secunde. Deasemenea, meniul Charms (search, start, optiuni, etc) apare dupa o secunda cand mouse-ul este lasat in coltul din dreapta (sus sau jos) spre deosebire de un dispozitiv cu touch, care apare printr-o miscare de swipe a marginii drepte. Deci experienta unificata – my ass.

Functionare.

Windows 8 pe 64biti ocupa cam 20GB de hard si booteaza mai repede ca Windows 7. De cateva ore de cand il folosesc a fost foarte stabil, s-a miscat foarte bine, ba chiar am reusit sa joc cateva minute Call of Duty: Modern Warfare 3. Mi-a recunoscut toate chestiile care le aveam prin calculator si nu a fost necesara instalarea nici unui driver in plus. Plus ca are integrare cu Facebook, chestia asta o sa prinda foarte bine la pisili care este.

Concluzie finala.

Nu-i rau, e chiar mai okay decat ma asteptam sa fie si din punct de vedere a functionalitatii si a modului de utilizare.Pana la urma, faptul ca stiu numele tuturor programelor instalate in pc ma ajuta enorm, e de ajuns sa apas tasta Start si sa incep sa scriu, fara sa mai caut icoane si shortcut-uri. Eu zic ca ramane instalat.

Latest Comments

  1. Ally 9 decembrie 2012
    • Mack 9 decembrie 2012
  2. Andrew 10 decembrie 2012
    • Mack 10 decembrie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.