Unde mi-e telefonul?

Desi am multe calitati pe care n-o sa le enumar acum, trebuie sa recunosc ca am si defecte. Unul dintre acestea este legat de memoria de scurta durata care imi face tot felul de probleme. Unde mi-am pus cheile, unde mi-am pus telefonul, unde mi-am pus portofelul, unde mi-am lasat nu stiu ce notita, unde mi-e  pixul, unde mi-e bricheta, unde mi-s tigarile? Astea-s intrebari de care ma l0vesc zilnic, si chiar daca mi-am facut niste tipare, sa-mi las anumite chestii in anumite locuri, tot mai gasesc cheile in frigider dupa un sfert de ora de intors casa cu cracii in sus…

Telefonul este unul din cele mai importante chestii care le am la mine si nu as vrea sa cada in mainile cui nu trebuie. Desi e protejat cu un lock pattern, in cazul in care il pierd, nu am prea mult control asupra lui. Am incercat cu diferite aplicatii third-party din Google Play care ofereau tot felul de optiuni de localizare si remote wipe, insa acestea sunt ori cu plata, ori sunt greoaie in ultilizare. Tanjeam dupa o solutie simpla cum era cea de la Nokia cu Windows Phone, ceva construit in inima Android OS care sa-mi permita folosirea acestor optiuni de securitate.

Si iata ca asteptarea a luat sfarsit, pentru ca a aparut Managerul de dispozitiv Android . Acest serviciu se activeaza in felul urmator: se intra in Setari > Securitate > si se bifeaza in Administratori Dispozitiv optiunea de acolo. Apoi, din Setari Google (iconita aia verde din lista de aplicatii) intrati la Admin. de dispozitive Android si bifati ambele optiuni. Intrand pe adresa de mai sus veti avea acces la locatia telefonului, il veti putea face sa sune si nu in ultimul rand, sa stergeti tot de pe el.

Ori ca ti-ai pierdut telefonul, ori ti-a fost furat, acest serviciu este foarte folositor.

Latest Comments

  1. acsel 10 august 2013

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.