Service pentru ceasuri Suunto

Mi-am luat din Afganistan un ceas Suunto Vector la un pret destul de bun, era oferta la un Post Exchange de pe KAF. Desi pe partea electronica se descurca grozav (ceas, termometru, barometru, busola, toate-s okay) la exterior arata foarte naspa, pentru ca i-a sarit rotating-ring-ul, i-a intrat aer in bula de la compass, plus ca e zgariat tot. De fapt, ce ma chinui eu sa explic, nu ma pricep eu la fotografie de produs, insa cred ca o poza face cat o mie de cuvinte:

Cum ar trebui sa arate.

Cum arata de fapt.

Dupa ce am stat de vorba prin mail cu cateva magazine care vind ceasuri Suunto la noi in tara, am reusit sa aflu ca se ofera service pentru aceste ceasuri chiar si pentru utilizatorii din tari mai patagoneze, asa ca Romania. Practic e de ajuns sa va faceti cont pe site-ul Suunto, apoi sa accesati link-ul pentru cererea de service, sa dati acolo niste date reale, sa printati un document de insotire a ceasului pana in Finlandia Finlanda, dati un telefon la UPS ca sa stabiliti o data cand sa preia ceasul defect si cam gata. Transportul e gratuit, dar in functie de ce e stricat, e posibil ca toata afacerea asta sa fie moka sau sa dati niste banuti.

30.05.2014. Am facut cererea. Urmeaza sa vina aia de la UPS sa ridice pachetul si o sa revin cu detalii despre ce se intampla.

02.06.2014. Am sunat la UPS pe la 12.00, am trimis un mail cu pdf-ul care mi l-au dat aia de la Suunto iar pe la 16.30 a venit Fan Curier care lucreaza cu aia de la UPS. Cred ca maine ajunge ceasul meu pe la Bucuresti

04.06.2014 Am primit un mail de la Suunto:

Product received
Dear Constantin Enciu,
Suunto Service Center has received your product. Estimated repair time is currently 14 business days.
In case the repair is not covered by warranty you will receive a cost estimation to this e-mail address.
We will send you a notification e-mail with shipment tracking number as soon as your product has been repaired and sent back.
If you have any questions, do not hesitate to contact Suunto Customer Support.
Kind regards
Suunto Service Center

13.06.2014 Am primit mesaj de la Fan Curier ca au un pachet de la UPS pentru mine. E ora 14.39 si acum cateva momente mi-a venit ceasul inapoi. Arata cam asa:

 

Mi-au schimbat bezel-ul, suruburile, ceva arcuri si carcasa exterioara. Nu supune nimic in Serivice Note de bratara, insa si aia e noua. Dar asta nu e tot, mi-au pus si o baterie Duracell, o-ring si capac.

Concluzie: Desi era cumva vina mea pentru modul cum arata ceasul, cei de la Suunto l-au reparat gratuit. Nu pot decat sa ma declar foarte multumit!

Latest Comments

 1. marius 8 octombrie 2014
  • Mack 9 octombrie 2014
 2. Ina 5 ianuarie 2015
  • Mack 5 ianuarie 2015
  • Mihai 20 noiembrie 2016
 3. Costin Fratila 19 ianuarie 2015
  • Mack 19 ianuarie 2015
  • Mihai 20 noiembrie 2016
 4. Emilia 20 ianuarie 2015
  • Mack 20 ianuarie 2015
 5. Emilia 20 ianuarie 2015

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.