Google I/O 2014 Informatii Live (Hit F5!)

Aici voi adauga informatii in functie de ce observ la Google I/O:

Sundar Pichai vorbeste in deschidere despre Chrome si Android, despre evolutia platformelor in contextul pietei mobile in crestere.

Android este folosit de 1 miliard de utilzatori. Utilizatorii de Android fac 93 milioane de selfiuri pe zi. Utilizatorii de Android fac 1.5 miliarde de pasi pe zi. Tabletele cu Android detin 62% din piata de tablete fara sa punem la socoteala tabletele care folosesc versiuni forked de Android.

Android One e o initiativa care permite producatorilor sa faca telefoane ieftine. Hardware dupa specificatiile Google, experienta Google din punct de vedere software, dand posibilitatea retelelor de a instala aplicatii esentiale pentru anumite zone. Telefoanele vor fi de calitate, insa ieftine si vor fi destinate lumii a 3-a.

Urmatoarea versiune de Android OS care va incepe cu L va fi anuntata mai tarziu.

Mathias Duarte vorbeste despre designul schimbat al noii versiuni, care transcende in designul Google. O parte din design se refera la capacitatea developerilor de a pune anumite elemente ale aplicatiilor umbre si perspective 3d. S-a schimabt si fontul Roboto pentru a arata la fel pe toate ecranele. Deasemenea, si animatiile au fost actualizate. Modul de extindere a aplicatiilor se face intr-un mod fluid, totul la 60 fps pe secunda. Idei pentru developeri se gasesc la google.com/design/

Toate schimbarile in UI din Android OS se numeste Material.

Alte schimbari s-au facut la notificari, care pot fi accesate direct din lockscreen. Notificarile se afiseaza in functie de importanta lor. De exemplu, cand cineva te suna, si joci un joc poti sa dai un swipe si sa scapi de ea.

In materie de securitate, s-a facut o schimbare in sensul ca daca porti ceasuri smart, se poate dezactiva paternlock-ul atata timp cat ceasul se afla in preajma telefonului.

Paginile din Chrome pentru mobile se confunda cu aplicatiile din smartphone facand experienta de multitasking mai rapida.

Modificarile din versiunea L sunt si in codul ART (memorie mai eficienta si aplicatii mai rapide, adaptat pe arhitectura pe 64 de biti)

Google a lucrat la Android Extension Pack impreuna cu proiectantii de chipuri grafice care da acces la video care poate rivaliza cu cel de pe pc.

Project Volta e un proiect care propune imbunatatirea duratei de viata a bateriei. Battery Historian e o aplicatie care culege date despre viata bateriei, plus ca exista un mod Battery Saver care poate mari cu 80 de minute viata unui Nexus 5 folosit in mod hardcore.

Google va posta in cursul zilei de azi imaginile firmaware pentru Nexus 5 si Nexus 7 pentru developeri.

Google Play Service se  ocupa din 6 in 6 saptamani de actualizarea sistemului cu patch-uri de securitate.

Google vrea ca vocea sa fie unealta principala de introducere de date.

David Singleton vorbeste despre Android Wear. Wear suporta si ecrane dreptunghiulare si rotunde. Oamenii isi verifica in medie telefonul de 125 de ori pe zi. Daca se sterge o notificare de pe LG G, aceasta dispare si de pe telefon. LG G este un dispozitiv rezistent la apa care va fi disponibil in Play Store. Samsung Gear Live si el va fi prezent in Play Store. Moto 360 va fi disponil in aceasta vara. Alte ceasuri smart vor aparea in viitorul apropiat.

Android Auto inseamna android regandit pentru masini. Dispune de comanda vocala, si meniuri contextualizate. Telefonul (Nexus 5 in prezentare) se conecteaza la masina si acesta face screen casting pe ecranul masinii.

Primele masini dotate cu aceasta tehnologie vor aparea pana la sfarsitul acestui an.

Android TV e gandit pentru comenzi vocale, si un control simplu direct din aplicatia care va veni impreuna cu realease-ul L al Android OS. Ceasurile Android Wear pot fi folosite ca telecomanda pentru Android TV. Se pot si juca jocuri in multiplayer. Se poate face cast exact ca pe Chromecast. Se va mai deschide un magazin cu aplicatii special pentru tv. Sony Sharp si TPVision din 2015 vor rula Android TV.

Chromecast se foloseste in medie in lume cam 40 de minte pe zi. Aplicatille pentru Chromecast au acum un magazin special la chromecast.com/apps Chromecast va fi capabil sa se conecteze la dispozitive fara a face parte din aceaiasi retea. Chromecast vrea sa transforme televizorul intr-un slideshow cu imagini personale sau din categorii oferite de Google. Acum se va putea face mirroring de pe orice dispozitiv direct pe Chromecast. Se poate face mirroring pana si la camera foto. Dispozitivile aceceptate sunt modelele de varf de la marii producatori, cu alte dispozitive care vor fi adaugate mai tarziu.

Chromebook va putea fi deblocat cu ajutorul telefonului. Notificarile de pe telefon vor fi afisate si pe Chromebook, indiferent daca e apel sau mesaj sau notificari despre baterie. Chromebook va fi capabil sa ruleze aplicatii Android OS.

In versiunea L de Android OS va fi posibil sa se creeze separarea datelor si securitatea lor pentru a nu mai fi nevoie de un telefon de serviciu si unul pentru acasa. Mare parte din aceasta contributie fiind din partea Samsung, cu proiectul Knox.

Google Drive are 190 milioane de utilizatori care folosesc serviciul zi de zi. Se va deschide Drive for Work pentru companii, cu stocare nelimitata pentru doar 10 usd pe luna.

21.21 Din pacate trebuie sa ma ocup de alte chestii, daca vreti sa fiti la curent cu ce se intampla la prezentarea Google intrati aici. Din pacate, ultima bucata e pentru developeri. La aceasta ora inca nu s-a aflat numele realease-ului care incepe cu L, nu s-a spus nimic despre Google Glass, nu s-a lansat nici un produs Silver. O seara faina!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.