Dependinte

De la o discutie despre fumat si nicotina si dependenta de aceasta am inceput sa ma gandesc la tot ce inseamna dependenta.

Sa fim seriosi, totul depinde de tot. Absolult tot. Universul asta cu 4 dimensiuni e un univers creat din dependinte.

Viata de pe Terra depinde de o groaza de factori, cum ar fi distanta fata de soare, de steaua galbena care o numim Soare, de stratul de ozon, de inclinarea axei, de prezenta oxigenului. Exista bacterii care desi nu depind de lumina sau oxigen, au nevoie totusi de caldura sau sulf.

Oamenii sunt dependenti de aer, mancare si somn. Unii mai sunt dependenti de cafea tigari sau iarba. Unii sunt depedenti de adrenalina si pentru ea fac parasutism, bungeejumping, inoata in ape cu rechini sau conduc bolizi de curse cu viteze de 300kmh. Unii sunt constienti de dependenta si incearca sa scape. Nu-i greu sa te lasi de tigari, e greu sa nu te apuci iar de fumat. Se pare ca si alergatul creeaza dependenta, mai exact, corpul se obisnuieste cu endorfinele, adrenalina si nivelul de oxigen cu care este alimentat creierul atat de mult incat perioadele de repaos sunt fara nici un farmec.

Programele depind de un sistem de operare. Aplicatiile linux au dependinte care se cer satisfacute pentru a se instala sau pentru rulare. Prezenta apei in forma lichida e conditionata de o anumita temperatura si presiune. Componentele hardware depind de drivere. Nu poti sa vezi filmele de pe youtube daca nu ai flashplayer.

Precizia unei arme la distante mari depinde de tragator, munitie, temperatura, vant, presiune si, cum zicea Cpt. MacMillan in COD4:MW

Remember what I taught you, keep in mind variable humidity and the bullet’s flight path. At this distance you will also have to take the Coriolis effect into account.

Suntem cu toti interconctati intr-un echilibru mai mult sau mai putin fragil…

Latest Comments

  1. mihaela popa 11 aprilie 2010

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.