De ce Mack?

Prietenii mei apropiati ma stiu de Mack.

In comunitatea de airsofteri din Iasi, desi unita, desi ne avem unii pe altii in messenger, desi avem numerele de telefon, desi mergem si bem bere impreuna, ne cunoastem foarte putini dupa numele real. Si acolo lumea tot Mack imi spune.

Pe blog, semnez cu Mack. Zilele trecute am intrat pe un blog care din pacate nu-l mai stiu, si autorul avea pretentia ca cei care doresc sa lase comentarii sa se semneze cu numele lor real. Din politete si respect. Si m-am gandit ca poate pe unii ii deranjeaza cand vad acolo la ei pe blog un comentariu semnat „Mack”. Cu adresa de mail valabila si tot ce trebuie, dar cu „Mack”.

Cum s-a ajuns la situatia asta? Eram prin 2000 – 2001, abia aparuse Counter-Strike-ul si ca orice pustan de pe vremea aia eram inebunit. Si cum toata lumea avea nick-uri care mai de care mai intersante, era ciudat ca eu sa-mi trec acolo numele. Si dupa mai multe incercari, am ramas cu McMaster. Aducea putin a nume irlandez, si mie mi se parea ca unii dintre cei mai tari „eroi” erau cu neamuri in partea aia (Jack O’Neill din Stargate, MacGyver din serialul cu acelasi nume, mai era un O’Brian prin StarTrek, etc.) Insa multi isi impleticeau limba cand incercau sa-mi spuna pe nume, asa ca unul in loc de McMaster, mi-a zis numai Mc. Si de la Mc la Mack, n-a mai fost decat un pas – Mack mi-a ramas porecla.

Acum vreo 5 luni ,cineva, pe un forum, a inceput sa injure si sa jigneasca pe mai multa lume, crezand ca daca o face din spatele unui pseudonim e protejat. Zambesc si acum cand mi-aduc aminte de mesajele in care utilizatorii jigniti au inceput sa vina cu diferite franturi de informatii ca sa-i demonstreze ca nu-i chiar asa. I-au aflat adresa, masina si numarul la masina, media la BAC, i-au gasit poza, etc. Ideea e ca desi semnez cu acest nume, nu o fac ca sa ma ascund.
Si chiar daca as vrea asta, ar fi inutil. 馃槈

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.