Codurile Quick Resonse, si utilitatea lor.

Astazi, eCostin a scris pe blogul lui un articol despre codurile bidimensionale QR (Quick Response) si cum ar putea fi ele folosite in campanii publicitare.
Cum ar fi sa vedeti un banner pe o cladire, cu un produs/serviciu care va atrage si un link spre site-ul producatorului. Cati dintre cei cu telefoane mobile conectate la internet se obosesc pe moment sa-si adauge in bookmarks adresa? Cum ar fi sa iei telefonul, pornesti o aplicatie de scanat coduri QR si in maxim 10 secunde, fara prea multe miscari, adresa e deja adaugata in bookmarks, sau deschisa in browser. Tehnologia asta deja exista, si deja e folosita pe scara destul de larga in Asia de cativa ani buni. Mai multe detalii despre QR pe wikipedia si aici aveti un generator daca vreti sa va faceti singur codurile.
Intr-o buna zi, cand o sa am timp, o sa-mi fac o campanie de promovare a blogului, la modul ca o sa trag la xerox 500 de coli A4 cu un cod QR care sa contina adresa blogului si un text micut care sa sune cam asa „Scaneaza acest cod cu un cititor de coduri QR” si-o sa le lipesc prin tot orasul. Simplu si la obiect. Cred ca o sa aiba mai mare impact ca stencil-urile decezero care-s pe toate blocurile din Iasi (si probabil alte orase mari) – apropo, nu beti Coca Cola Zero, ca are aspartam si e mai nociva ca una cu zahar.
Sau poate particip la workshopul de Mobile Marketing al celor de la voxline si invat cum s-o fac intr-un mod profesional. 🙂 Oricum, nu-i o chestie cool?
Observati si faptul ca mi-am pus si eu in dreapta articolului un cod, in cazul in care va este lene sa scrieti cu manutele voastre, www.macku.net 

Latest Comments

  1. denisia 30 decembrie 2010
  2. Mihaela Popa 30 decembrie 2010
  3. Mack 30 decembrie 2010
  4. ripaila 4 ianuarie 2011
  5. Mack 4 ianuarie 2011
  6. ripaila 4 ianuarie 2011
  7. Mack 4 ianuarie 2011
  8. Flatfy 10 noiembrie 2019

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.