E timpul pentru diacritice

Asa cum este un timp pentru alergat dupa fluturi, apoi, mai tarziu, un timp propice pentru tras fetele de codite, apare in viata unui blogger care scrie de pe tastaturi qwerty normale de cand se stie si uraste Windows-ul in limba romana cu toata revocarea si reimprospatarea dumnezeului lui , cum spuneam, vine o vreme cand vrea sa scrie cu diacritice. Adica nu vine mai vine, ca deja a venit. Pentru Romania. Pentru Profesionalism. Ca sa pot sa scriu si eu cuvine pline de culoare ca evăr fara sa trebuiasca sa fur diacriticele cu „copy-paste” de la articolele altora, mai seriosi. Si, cu gandul la @lauriciu_taz care o sa inceapa sa saliveze brusc cand va citi aceste randuri sperand ca o sa invat eu sa scriu si-o sa-i redactez lucrarea de licenta (lucru de care ma indoiesc fara urma de indoiala), intru in Control Panel apoi Clock, Language and Region dau pe Change keyboard and imput methodssi aflu cu stupoare ca am nu una, nu doua, ci chiar trei tipuri de tastaturi: Legacy, Programmers si Standard. De parca nu era si asa destul de dificila decizia…

  • Prima, Legacy, imi schimba pozitia la cratima, de langa zero, in locul slash-ului, witch is not ok, ca daca la slash pot sa renunt, cratima e musai sa stea unde a lasat-o Dumnezeu si Christopher Sholes.
  • Cea de-a doua, Programmers, nu-i vad utilitatea in situatia mea, ca-i lipsesc exact atributele care imi trebuie mie, recte – diacriticele.
  • Cea de-a 3-a, pare cea mai ok si o s-o folosesc de-acum inainte ca are slash-ul si cratima la locul lor. Nu stiu ce-o sa ma fac de apostrof, doua puncte, dar ma descurc eu, cu language bar-ul.

Apropo, să nu credeți că, gata, s-a terminat șmecheria, și n-o să mai scriu evăr-evăr decât cu diacritice. Nu, vreau ca trecerea asta să fie una cât mai lină…

Latest Comments

  1. Mihaela Popa 25 ianuarie 2011
  2. armandmircea 25 ianuarie 2011
  3. Mack 25 ianuarie 2011

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.