Cum sunt utilizatorii de telefoane destepte

Mi-am facut un obicei, nu neaparat prost, dar care in ochii anumitor persoane pare…cum sa zic…altfel decat este in realitate.
Am un telefon, de fapt un smartphone, nu prea scump, care, atunci cand ma duc intr-o cafenea, il scot pe masa. Gestul e interpretat de unele persoane drept o etalare a puterii mele de cumparare (sa fim seriosi, l-am luat la fidelizare, practic inca platesc la el), majoritatea persoanelor fiind posesoare de (vorba unui prieten) nokia-lanterna. Aceste persoane care nu folosesc internetul pe mobil, care nu au cont pe twitter, sau a caror inbox de la adresa de mail contine doar notificari de la Facebook, raman foarte multumite de bateria care ii tine pana saptamana viitoare. Si se uita la mine ca la aia care au telefoane Nokia de 25 de milioane, dar habar n-au ce-i ala Ovi. Pentru ca, sa fim seriosi, aia sunt o clasa aparte. Eu chiar ma folosesc de functiile care le are telefonul meu.

De fapt, posesorii de smarphones se categorisesc in functie de sistemul de operare care-l au pe telefon astfel:

Symbian
Tineri si batrani fara discriminare (varste cuprinse intre 12 si 60 de ani) pentru simplul motiv ca „Nokia face telefoane bune”. Multi nici nu stiu ca au un smarphone in buzunar. Sau daca stiu, e ca sa se laude, dar se rezuma la a da apeluri, mesaje, a face poze si a juca jocuri java. Pentru ca nu-s in stare sa-si puna niste jocuri pentru symbian. Sunt genul care dadeau sms-uri ca sa-si descarce sonerii si wallpapere de pe pagina de teletext a protv-ului. Sunt pe cale de disparitie pe motiv ca Nokia renunta la Symbian.

Windows Mobile
Astia-s tineri, de obicei peste 22 de ani dar nu mai batrani de 28, cu serviciu bine remunerat ca sa-si permita ultimul device facut de (cel mai probabil) HTC. Windows Mobile, e facut de Microsoft, si oricat l-ar lauda fanii, e naspa. Activitatea principala a unui detinator de smarphone cu Windows Mobile era (zic era, ca a aparut Windows Phone si WinMo e tras pe linie moarta) testarea de ROM-uri. Cu cont pe xda developers, nu prea erau de gasit la telefon, ca telefonul era mai tot timpul in teste. Si nu exista sa-l lasi in pace ca sistemul asta de operare „crapa” stand pe masa. Tot o specie pe cale de disparitie, datorita aparitiei Windows Phone.

iOS
Tineri, de la varste de liceu pana in jurul a vreo 35 de ani. Oameni cu putere de cumpare, care apreciaza mai mult calitatea incontestabila a carcasei metalice si a sticlei care nu se zgarie, decat sistemul de operare. Astia dau cu degetul pe ecran intr-o veselie, stiu sa descarce aplicatii, majoritatea fara nici un folos gen iBeer, iSnort, sau doamne fereste – I Am Rich. Multi utilizatori de Windows Mobile cand si-au luat iPhone, au reusit sa le strice, s-au lasat de telefoane destepte si acum sunt detinatori fericiti ai telefoanelor cu lanterna de la Nokia.

Blackberry
Sunt rari. Au peste 27 de ani. Nu folosesc serviciul omonim de email (costa cam mult, e drept) si cam asta e tot ce se stie despre ei.

Android
Un grup relativ nou, dar cu o crestere exploziva. Sunt aproape la fel de loiali ca utilizatorii de iOS, dar mult mai orientati spre tehnologie. Provin in proportii egale din fosti utilizatori de Windows Mobile, si utilizatori de telefoane normale. Se uita urat la posesorii de iPhone si cu superioritate la ceilalti. Continua traditia utilizatorilor de WinMo, incercand tot felul de versiuni de Android, insa cu mai mult succes.

Te regasesti in vreo categorie?

Latest Comments

 1. blue_hurt 28 februarie 2011
 2. Mack 28 februarie 2011
 3. Luisa88 2 martie 2011
 4. Mack 2 martie 2011
 5. Luisa88 4 martie 2011
 6. Mack 5 martie 2011
 7. Luisa88 6 martie 2011
 8. Mack 6 martie 2011
 9. Luisa88 6 martie 2011
 10. Mack 6 martie 2011
 11. Luisa88 7 martie 2011
 12. Mack 12 martie 2011

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.