Prinderea unui animal din genul Spermophilus

Nu ca v-ar interesa prea mult, dar mi-am adus aminte de tinerete, si n-am ce face altceva, asa ca-mi scotocesc prin memorie sa-mi amintesc tehnica care o foloseam cand eram mic.
De fapt, sa stabilim o chestie, ca multi care au trait la oras nu stiu nici macar ca animale d-astea exista. Si anume sa stabilim mai exact identitatea animalului. Dupa cum zice wikipedia, pop芒nd膬ul este o specie de roz膬toare din familia Sciuridae 葯i singurul reprezentant european al genului Spermophilus. Suna ciudat numele genului – Spermophilus, nu-i asa?
Ca sa fiu sincer, nici nu ma apucam sa scriu articolul asta daca nu aflam ca numele genului din care face parte rozatoarea asta salbatica are o rezonanta atat de perversa. Auzi la ei, biologii, ce minte bolnava au de pun nume d-astea!
Revenind la subiectul de baza, de ce naiba ai vrea sa prinzi un popandau? Nu fac oua de aur, nu sunt buni de animale de companie, am impresia ca mai si musca si e posibil sa fie si purtatori de boli. Doar traiesc in gauri, in pamant, ce naiba?! Adevarul e ca nu poti sa gasesti un motiv sanatos pentru o asa activitate.
Popandaii traiesc in galerii sapate in pamant care comunica intre ele, pe suprafete de sute de metri patrati. Au mai multe iesiri, deci e bine ca de la bun inceput, sa astupati toate gaurile in afara de una singura cu pietre. Nu folositi pamant, ca sapa prin el. Bolovanii in schimb ii demoralizeaza. In gaura ramasa, se toarna cantitati foarte mari de apa. Ajuta foarte mult daca inainte de aceasta activitate sa fi plouat ca sa aveti apa la indemana si la discretie, pentru a inunda galeriile. Daca apa se infiltreaza in pamant, popandaul o sa va injure ca i-ati facut noroi in casa dar n-o sa iasa sa vada care-i treaba. In schimb, daca va miscati repede, si reusiti sa-i inundati galeriile, va iesi, murat tot, exact prin gaura prin care turnati apa. Si atunci n-o sa aveti nevoie decat de o cusca. Distractie placuta!

Latest Comments

 1. Mihaela Popa 21 februarie 2011
 2. Mack 21 februarie 2011
 3. blue_hurt 22 februarie 2011
 4. cristina 23 februarie 2011
 5. Luisa88 25 februarie 2011
 6. Mack 25 februarie 2011
 7. Luisa88 1 martie 2011
 8. Mack 1 martie 2011
 9. Luisa88 2 martie 2011
 10. Mack 2 martie 2011
 11. ionut 15 ianuarie 2012
 12. Macku 15 ianuarie 2012

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.