La doi ani distanta…

Am o curiozitate, daca stiti sa-mi spuneti, ce s-a intamplat pe 25 decembrie 1986? Stiti? Aveti idee asa, fara sa va ajutati de Google?!?
Dar pe 25 iunie 2009 aveti idee cine a crapat? Hmm…astept…

Dragii mei, cati dintre voi aveti idee ca aproximativ acu’ doi ani, pe 25 iunie 2009 a murit ze king al muzicii pop, nimeni altul decat Michael Jackson? Prima intrebare care am pus-o a fost la panarama, clar, insa cea de-a doua e pe bune. Asta pentru ca astept de ceva vreme sa scriu acest articol, si spre rusinea mea, am uitat sa-l scriu. Asta e, daca va place sau nu, am si eu un singur defect – fara carnetel sau aplicatie de luat notite pe telefon, sunt un om mancat. De ignoranta.
Revenind la Michael Jackson, inainte de a muri, cam cati dintre voi ascultati frecvent piesele lui? Adica, nu exagerez intreband daca le aveati copiate in mp3 player sau in telefon, nu va intreb daca va uitati la videoclipuri cu el pe Youtube, sau din intamplare, mai dadea vreo piesa pe la radio, ci mai degraba daca Winamp-ul (iTunes, Amarok, etc) dumneavoastra rula vreo piesa de-a regelui, macar, si mai scriu o data subliniat si cu litere mari, MACAR o data pe saptamana.
Si deodata, zbang. Moare Michael. Si toata lumea, cel putin toata lumea din jurul meu, cu exceptii minore, a devenit brusc, fan Michael Jackson. O intrega nebuneala, alimentata oarecum si de media, cu ziare, articole, emisiuni dedicate pe televiziunile muzicale, etc, etc. Toata lumea avea macar o piesa de-a raposatului pe telefon, daca nu si mai multe, toata lumea se uita la videoclipuri pe YouTube. Si la momentul ala, cativa cunoscuti d-ai mei erau foarte activati pe chestia asta. Ca vai, descarca-mi albumele, ca vreau nu-stiu ce concert, ca vai asculta piesa asta. Oameni care pana atunci isi vazusera de viata lor, ascultand toate melodiile si genurile posibile, de la rock la manele, insa neavand vreo pasiune pentru Michael in mod special. Binenteles ca atunci cand le spuneam ca-s ipocriti, si-i intrebam de ce nu-l ascultau cu atata ardoare si inainte de a muri, comiteam vreun fel de sacrilegiu.

Dar pentru ca m-am cam lungit la scris, imi pun frana si va mai pun cateva intrebari: Cati dintre voi mai ascultati acum, la momentul actual, la fel de mult ca atunci cand murise? Si daca nu mai ascultati, si zic eu ca v-a venit mintea la cap, ma intreb, si va intreb, ce naiba a fost in mintea voastra, atunci?!? V-au prostit televiziunile si ziarele sau a fost o chestie personala?

Latest Comments

  1. blue_hurt 14 aprilie 2011
  2. Mack 14 aprilie 2011
  3. Ovidiu D. Niţan 21 aprilie 2011
  4. Mack 22 aprilie 2011

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.