Am cu ce sa fur internet

A fost mare agitatie cand s-a lansat primul netbook deschizand in mod oficial o noua clasa de produse, laptopurile ultracompacte destinate exclusiv furtului de curent internet. Ca deh, fiind asa de mici, puteai sa le iei peste tot.

Si chiar daca n-a fost chiar primul netbook care l-am dorit (pusesem eu ochii de tare mult pe o chestie mica si scumpa, si cand zic asta nu ma refer la fete) cand a aparut Eee 901 am facut tot posibilul sa-l am.
Discutia care am avut-o la magazin a decurs cam asa:

-Buna ziua, va putem ajuta cu ceva?-Netbook-ul asta…-Da?-Il vreau!

Si l-am avut. De ce as fi vrut sa am si o bazdaganie de netbook pe langa sistemul desktop care ducea greul? De ce as vrea un ecran mic si o tastatura inghesuita? De ce as vrea un hard SSD de doar 12Gb (doi’spe gigi)?

Raspunsul este prea simplu – exact de asta aveam nevoie.

O chestie mica care s-o pot lua peste tot, la care sa ma tina mult bateria, sa pot sta pe net si sa pot vedea doua-trei filme. Care sa-mi permita sa rulez tot felul de chestii interesante si ciudate in materie de sisteme de operare. Ca nefiind desktop, nu m-am bagat niciodata in el, sa-l trag de „intestine” insa in materie de sisteme de operare netbook-ul ala le-a vazut pe toate.

Am pus pe el Windows XP (de fapt va mint cu nerusinare, nu l-am pus eu, ca doar nu-s nebun, el vine din magazin cu XP), Windows 7, Ubuntu, MeeGo, Mandriva, si inca vreo 20 de „arome” diferite de linux. Chiar acum ruleaza in paralel (dar nu in acelasi timp) Windows 7 si Android 2.2.

Am furat si curent si internet, si pana sa apara tabletele, a fost jucaria perfecta pentru luat in drumetii. Am fost cu el pe varf de munte si la mare. Ma rog, la mare distanta de casa… Dar promit ca-l iau si la mare cu prima ocazie! Care-i poimaine 🙂

Apropo, stiati ca cei de la Azerty pun la bataie un netbook printr-o campanie Blogal Initiative ?

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.