>Harap Alb, pe intelesul tuturor. Partea 9

>Cu ochii steclind de la rachiu de sfecla bucurie, calul, HarapAlb, Gerila, Mbatunga si Doua-Kile, obisnuiti cu traiul prin copaci si pensiuni vizuini de maxim doua margarete (Principesa Margareta si Margareta Pislaru), primira cu mare drag invitatia Imparatului Ros de a ramane peste noapte in una din casele cu centrala termica pe gaz (obtinut de la mancatorii profesionisti de fasole, oo si lapte dulce) ultimul urlet in materie de tehnologie de incalzire.

Numai ca impartul Ros, om rau si al dracu’ le pregatise o surpriza neplacuta celor cinci viteji ciudati si imediat ce intrara toti in casa, o incuie pe dinafara si porni centrala la maxim, sperand ca HarapAlb si tovarasii lui sa moara.

De caldura.

In scurt timp, in casa calul transpira de-i sfaraiau copitele, HarapAlb renuntase deja la galosi, sosetele de lana si prima pereche de izmene, Mbatunga deja rodea la galosii lui HarapAlb, Doua-Kile se uita la documentare cu pinguni imperiali si Marea Glaciatiune, doar Gerila se simtea in largul lui.

Acesta din urma, vazand ca ceilalti mor de caldura, isi lua inima in dinti, dintii si-i baga in gura, (avea proteza) si lepadandu-se de dracu si de deghizarea de mosneag, ridica o mana spre tavan strigand.
Fie rece, cat de frig, numai vantul sa nu ploua!
Era chiar el, Jairille du Freon (incercati va rog sa pronuntati cu accent frantuzesc), pirtz de Islaz decorat cu ordinul somalez „Iar nanui cava ra” in grad de cavaler, un super-erou care putea sa controleze temperatura.

Gerila aka Jairille du Freon, scoase din buzunarul de la colanti (orice super-erou care se respecta poarta colanti) telecomanda de la aerul conditionat si regla temperatura la 21 de grade Celsius. Cu minus. Cat a mai facut fata centrala termica, a fost bine, insa dimineata, casa era toata un sloi si toata echipa lui HarapAlb, in frunte cu el, avea promoroaca pe la bot.

HarapAlb, rupandu-si turturii verzi care se formau ca stalactitele la nas, facu un pas in fata si ceru Imparatului Ros, pe fata lui, s-o duca la Imparatul Verde insa acesta refuza, spunand ca-i nu-i lasa sa plece pana nu-i va pune la masa.

Va urma…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.