La ce foloseste cultura generala?

Ne miram ca curcile la cacadar (cacofonie intentionata, iar cacadarul e macesul moldovenesc) de fiecare data cand auzim sau vedem ca nu stiu ce strainez n-a auzit de mandrul popor roman, sau mai rau, plaseaza imaginar minunatele plaiuri autohtone la granita cu Botswana in conditiile in care romanii care n-au chiulit de la orele de geografie stiu macar vreo 50% din capitalele unor tari luate la nimereala indiferent de continent.

Jucam Conquiztador, trivia si Vrei sa fii milionar? si ne batem cu caramida in piept ca stim cate putin din fiecare domeniu, ca nu avem nevoie de electrician ca sa ne schimbam un bec sau sa punem o sarma in loc de rezistenta, facem singuri schimbul de ulei la masina, si pe langa serviciul principal mai castigam ceva banuti si din dat cu var, cantat pe la nunti sau instalat de windows-uri.

Patronii apreciaza sincer oamenii buni la toate, care se descurca pe orice post, in orice pozitie si la orice ora. Desi suna pompos acest „cumul de functii” remuneratia nu e in nici un caz pe masura si in final ajung sa ma intreb

Eu am cultura generala, si probabil aveti si voi. Asa si?
Ce folos ca pot purta discutii despre astronomie, chimie, fizica, in fata unei beri cu prietenii daca nu am de castigat decat la nivel conversational?

Latest Comments

  1. Lucian Mustata 23 februarie 2012
  2. Blue_hurt 26 februarie 2012
  3. Coca Marcel 27 februarie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.