Sarac, da’ cu principii.

Intr-o zi in care toata lumea se gandeste la iubire, dragoste, amor si alte sinonime eu vreau sa inot impotriva curentului (de inimioare roz) , sa raman pragmatic de ciuda ca o sa sarbatoresc Valentine’s Day intr-o alta zi (cum si cand s-o nimeri – al’ de sus stie) si sa va propun o metoda de a face caş. Nu-i mare branza, nu m-am apucat de ciobaneala, ma refer la bani.

Cum ideile nu-mi izvorasc asa la plesneala, in timpul unei sesiuni de 9gag, m-am pus pe citit ultimele aparitii de pe site-urile de stiri si din blogosfera. Dupa doua articole de pe personal-trip.com (Cum sa faci bani la plezneala – varianta Pokemon et. Co si Apple vs. toata lumea) si o stire despre Android OS, m-a lovit inspiratia si-am renuntat la o bunatate de parjolute (chiftele facute in Moldova) ca sa impartasesc cu voi o idee nu tocmai originala dar, cel putin in teorie, de mare succes.

Pasul unu implica sa luati o chestie, orice lucru, folosit pe scara larga, de preferat sa fie comercializat de catre o firma capabila sa va plateasca sute de mii de coco, si verificati daca firma producatoare are patent pe acel lucru.
Poate sa fie un buton, o forma a podusului, o chestie marunta-marunta inventata in paleolitic – nu conteaza ce e – si daca firma care comercializeaza acel lucru nu o are, obtineti un patent pe acel lucru.
Pasul doi implica niste avocati destepti care sa dea in judecata compania si crearea unui cont bancar unde sa se adune banutii.

Asta-i tot. De ce nu scriu eu din Caraibe acum? Pentru ca mi se pare de prost gust sa incasezi bani pentru o chestie inventata de altii dar care ai patentat-o tu. Totusi, daca le merge la astia de la Apple, ar trebui sa mearga si la altii.

Latest Comments

  1. Ovidiu Nitan 16 februarie 2012
  2. Blue_hurt 26 februarie 2012
  3. Blue_hurt 26 februarie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.