How to: Inception

Parerile mele despre spiritualitate si alte aspecte metafizice sunt destul de incurcate si dominate de prea multe semne de intrebare ca sa ma pot bate cu caramida in piept ca „Da bre, asa-i cum zic eu!”
Insa vorbind din punct laic, eu consider corpul omenesc (si cel animal prin analogie) nimic mai mult decat o masinarie. Ce-i drept, mai complexa decat orice am realizat noi tehnologic pana in acest moment.
Consumam combustibil (adevaru e ca-i ecologic) cu o eficienta destul de mare, suntem autonomni, avem procese automate drept raspuns pentru anumite situatii (reflexe/memorie genetica) dar si capacitatea de autoreglare.
Cei care au avut placerea sa citeasca saga Dune de Frank Herbert poate isi aduc aminte de prana-bindu, antrenamentul fizic si mental ce permitea femeilor din Bene-Gesserit sa isi controleze nervii, musculatura, organele si chimia interna in totalitate si in mod constient.
N-ar fi misto sa-ti izolezi impulsurile nervoase cand te lovesti rau ca sa nu-ti afecteze capacitatea de a indeplini o treaba? Sau daca ai o hemoragie sa produci si sa directionezi trombocitele (celule sanguine specializate in coagularea sangelui) exact la locul unde este nevoie?
Desigur, auto-controlul functiilor cognitive (autoprogramare) ar implica chestii periculoase si s-ar ajunge la chestii hilare ca in bancul cu blonda care moare la coafor deoarece nu mai auzea in casti cuvintele „inspira / expira”. 馃檪
Ieri am dat peste ceva interesant, si anume cum se autoinduce starea de vis in stare de luciditate. Fenomenul este cunoscut de foarte mult timp, si personal l-am experimentat de cateva ori din absoluta intamplare.
Se pare ca sfaturile urmatoare functioneaza foarte bine daca esti foarte obosit:
 • Stai intins pe spate cu mainile pe langa corp si ochii inchisi.
 • Stai perfect nemiscat si treaz.
 • Creierul va trimite semnale pentru a verifica daca esti gata sa adormi. Acestea sunt mancarimile, schimbarea pozitiei corpului, clipirea sau miscarea ochilor.Trebuie sa ignorati toate aceste impulsuri.
 • Dupa aproximativ 20-30 de minute se poate sa simti o greutate care-ti apasa pe piept sau chiar sa auyzi zgomote ciudate. Ai intrat intr-o stare de paralizie asociata somnului si daca iti deschizi ochii vei incepe sa halucinezi (sa visezi cu ochii deschisi) si nu vei fi capabil sa te misti.
 • O data ce esti constient de faptul ca visezi poti, cu un pic de control sa-ti controlezi visele.
 • INCEPTION!
Ca de obicei cand ofer tutoriale, nu sunt responsabil de ce prostii o sa visati, asta depinde numai de voi. 馃檪 Eu o sa incerc sa fac chestia asta diseara si revin cu detalii.

Latest Comments

 1. dstefan 15 martie 2012
 2. Stefan 15 martie 2012
 3. rembo 15 martie 2012
 4. Andrei Bibire 21 martie 2012
  • Mack 23 martie 2012

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.