SMS Iasi versiunea 2.0 :)

Sa nu zica lumea ca n-am fost, uite screenshot cu checkin-ul :)) Vineri, 16 martie, in incinta hotelului Ramada a avut loc editia cu numarul doi a evenimentului Social Media Summit Iasi. Organizat ca de obicei de revista Biz si cu sponsori principali pe Danone si Staropramen, dar si BCR sau Cosmote, evenimentului nu i-au lipsit nici speakerii dar nici iaurturile sau berea.

Prezentarile celor care au vorbit la SMS Iasi pot fi gasite pe site-ul Biz, si mai jos aveti un montaj care l-am facut eu, cu scuzele de rigoare ca nu apare toata lumea.

Cum a fost? Chiar misto, ca m-am intalnit cu prietenii bloggeri din Iasi si am mai stat la discutii. Marius Sescu a deschis prima sesiune cu o prezentare foarte buna si la obiect despre ce se poate astepta o companie cand paseste in social media. Reprezentantii companiilor prezenti in sala ar face bine sa fi luat notite. Apoi Sebastian Bargau a dat catva sfaturi despre cum sa ajungi blogger de top, sfaturi de bun simt, care (parere personala) daca nu-s ajutate de un pic de noroc, degeaba…Am mai zis ceva si de hateri, de care se pare ca nu duce lipsa. Sorin Grumazescu a indemnat printre altele, sa scriem, uite-asa, chiar fara beneficii imediate. Nu pot decat sa fiu de acord cu el, tutorialele mele despre telefoanele Samsung au fost un mare punct in plus in recrutarea mea in echipa de brand ambassadors al Samsung. Claudiu Florea a avut o prezentare foarte ochioasa despre cat si cand se scrie pentru un mai mare impact.

In a doua sesiune, Cristian Manafu n-a avut practic o prezentare cat a vorbit cu publicul despre cum fiecare companie trebuie sa aleaga din social media ce i se potriveste, Alex Negrea a fost foarte tehnic, axat pe grafice si numere, iar intr-o pauza l-am abordat cu o intrebare referitoare la modul in care e gandita implicarea BCR in social media, pentru ca n-a zis nimic despre campania #refinantare (eram interesat, ca participasem si castigasem cu Iasi Creative Team), ceea ce denota lipsa, cel putin pe moment, a unei priviri de asamblu in cadrul implicarii BCR in online. Emanuel Martonca ne-a vorbit de Pinterest si cum social media ajuta vanzarile, insa ideea de substrat e ca o companie poate sa se ocupe singura de social media, fara oameni din exterior. Din pacate am lipsit la prezentarea Georgianei Gheorghe care venea din partea Danone si a vrut sa-l cunoasca pe Acsel, care si el lipsea ca faceam poze cu el pe-afara. Gen.

A treia parte a SMS Iasi a debutat cu prezentarea lui Victor Kapra, cu reguli de bun simt in comunicare online, 聽apoi Cristina Bazavan a venit cu o prezentare care am mai vazut-o o data cand am fost la lansarea Samsung Galaxy note de la 聽Hot Spot si Cristi a avut cea mai faina prezentare posibila, in care s-a plans de moldoveni, si pe buna dreptate. La Iasi n-ai cu cine, bre. N-ai cu cine! Adrian Monoranu a avut o prezentare despre brand ambassadors, care m-a interesat in mod deosebit, ca deh, sunt si eu unu din aia.

Dupa ce totul s-a terminat, am ramas la o bere cu VisUrat, cu Chinezu (care din pacate a trebui sa plece repede) Somnulescu, Andrei si Pavel, si-am mai povestit una-alta.

A fost fain ca spre deosebire de anul trecut chiar am apucat sa stau de vorba cu cei care au avut prezentari.

 

Latest Comments

  1. Andrei Bibire 23 martie 2012
    • Mack 23 martie 2012
    • Andrei Bibire 23 martie 2012

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.